''Her şey dahil sistemi odaklı tartışma kısır bir yaklaşım''

''Her şey dahil sistemi odaklı tartışma kısır bir yaklaşım''
Koronavirüs salgını sonrası konaklama sektöründe ne tür değişiklikler olacağına dair tartışmalar ve her şey dahil sisteminin kalkacağına ilişkin görüşler, son dönemde turizm sektörünün gündemini sıkça meşgul eder hale geldi.


Olayı günübirlik sığ tartışmaların dışında ele almalıyız

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan AKTON Başkanı Erkan Yağcı, tarihte bir ilk olan koronavirüs salgını döneminde her şey dahil sistemine odaklanmanın kısır bir tartışma olduğunu söyledi. Koronavirüs salgınının uluslararası, sektörel, tüketici talep ve eğilimleri temelinde değerlendirdiklerini kaydeden Yağcı, ‘’Olayı günübirlik, sığ tartışmalardan uzak, uluslararası boyutu ve sektörün bütünü temelinde ele alıp değerlendirmek gerekir.’’ dedi.

Kendimizi uyarlayacağız

Salgının Uluslar arası ekonomik, sosyal, sektörel ve diğer birçok alanda değişikliklere neden olacağının konuşulduğunu kaydeden AKTOB Başkanı, ‘’Ama yaşamın buna rağmen devam edeceği gerçeği gözardı edilemez. Gerçeği görme ve ona göre kendimizi uyarlama konusunda toplum ve sektör olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı anlayışla davranacağımız yaşanmış deneylerle biliniyor” dedi

“Enerjimizi doğru stratejileri oluşturmak için harcamalıyız” diyen Yağcı şunları söyledi:

Covid-19 salgını döneminde sektörün ayakta kalmak için birlik içinde çalışması gerekir. Enerjimizi doğru stratejileri oluşturmak için harcamalıyız” dedi.

2016 yılındaki krizinin ardından iki iyi yıl geçirdik. Ardından bir de Thomas Cook krizi yaşadık. Ancak şu an içinde bulunduğumuz kriz için dünyanın yaşadığı en büyük salgın krizi diyebiliriz. Tüm dünyada hayat ve seyahatler durma noktasına geldi. Tarihi bir sürece tanıklık ediyoruz. Bu salgın krizinden en fazla etkilenen sektörlerin başında seyahat ve turizm endüstrisi geliyor.

Yanlış zamanda ve bilimsellikten uzak bir tartışma

Virüs sonrasındaki yeni dönemle ilgili radikal değişimlerden söz ediliyor. Özellikle pazarın bir gerçeği olan pazarlama yöntemi, “Her şey Dahil” vb sistemlerle ilgili söylemler; doğru zamanda gündeme gelmediği gibi bilimsellik ve pazar gerçekleriyle de uyumlu değildir.

İnsanlar mutlaka seyahat edecekler. Turizm ve seyahat endüstrisi geleceğin gözde sektörü olmaya devam edecektir. Bu geçici dönemde sağlık odaklı seyahatler ön plana çıkacak. Biz de normalleşme dönemindeki iş süreçlerimizde bu hassasiyetleri göz önüne alarak ne gerekiyorsa onu yapacağız.

Hayatın normalleşmesi ve turizm faaliyetleri kademeli de olsa başladığında elbette misafirlerimizin istekleri önceliğimiz olacaktır. Şüphesiz sağlık odaklı hassasiyetler oluşacaktır. Bizler de hizmetlerimizde bunlara uygun, bu döneme özel, asgari planlamaları yapacağız.

Sağlıklı günlere ulaşıldığında, işimize kaldığımız yerden devam edeceğimize inancımız tamdır.”



Bu Haber 01.05.2020 - 16:14:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Sadi Nadi 29.05.2020 - 09:22

    Ağlamayın, gerçek otelcilik olan oda-kahvaltı sistemini öğrenin..

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.