Erkan Yağcı: Antalya dünya turizm hareketliliğine öncülük edecek

Erkan Yağcı: Antalya dünya turizm hareketliliğine öncülük edecek
Koronavirüs salgınına yönelik önlemlerde normale dönüşün il ve bölge bazındaki gelişmelere göre karar verilecek olmasını değerlendiren AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, bu dönemin geçen yıl gibi en az zararla atlatılması için kurallara titizlikle uygulaması gerektiğine dikkat çekti.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı “2020’den itibaren başarılı bir süreç yönetimi ile başlattığımız turizm hareketini 2021 yılında daha fazla arttırabilmek için kurallara uymalı ve düzenlemeleri aynen devam ettirmeliyiz” dedi.

Başarı kurallara uyum ile gerçekleşecek

COVID-19 pandemisine karşı mücadelemiz sürerken, sektörümüz zor bir süreçten geçiyor.

2020 yılında turizm hareketliliği konusunda olumlu gelişmelerin; Kültür ve Turizm Bakanlığı ve kamu yönetiminin getirdiği düzenlemeler, konaklama tesislerinin aldığı önlemler ve kurallara uyum ile elde edildiği gerçeğini hatırlatan Yağcı, şunları söyledi:

“Güvenli Turizm Sertifikasyon sisteminin düzenlemeleri bu dönemde de çok önemli. Aşının yaygınlaşması ve salgının tam kontrol altına alınmasına kadar önlemlerimizi uygulamalıyız.

Mücadele ülke genelinde olduğu gibi, turizmde de 2021 yılında kurallara uyulması ile başarıya ulaşacaktır. Onun için belirlenen düzenlemelere aynen devam edilmesi gerekir Bu süreçte Güvenli Turizm Sertifikası kapsamındaki önlemlerimizi uygulamalıyız.”

Antalya dünya turizm hareketliliğine öncülük edecek

Antalya Güvenli Turizm Sertifikası ile Dünyaya öncülük etti. Bu dönemde sektör çok büyük özveri gösterdi. Güvenli Sertifikasyon Sistemiyle sezona başlamamız 2021 turizmi için de önemli unsurlardan biri olacak. 2020 yılında turizmde yaşadığımız deneyimler 2021 yılı için de bize öncü olacak.

Bu yıl turizm sezonunda öncelik işletmelerimizi açabilmek ve ticari faaliyetimize devam etmektir. Bunları yaparken de dikkatimiz; fiyat dengesi, kalite unsuru ve özellikle Güvenli Turizm Sertifikasyon sistemi kriterlerini uygulamak olmalıdır.”



Bu Haber 26.02.2021 - 09:39:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • mesut aksoy 01.03.2021 - 08:58

    Yalan ne kadar büyük olursa inanan o kadar çok olur misali atıyor erkan bey egoist

  • İsmail AYFAR 28.02.2021 - 12:04

    Nasıl olacak o öncülük işi acaba? Önüne gelen herkes konuşuyor. Kardeşim aşılama işi bitmediği sürece ( karşılıklı, yani Avrupa tarafı bizim tarafımız) turist beklemeyin. Sadece Rus turist yetmiyor Türkiye ye. Artık bir görün bu önemli ayrıntıyı. Ayrıca turizm bakanını ve heyetini ben pek başarılı bulmuyorum. O otellerine ve seyahat acentesine bir fazla nasıl deger kazandırın çabası içerinde.

  • Hasan Dirik 26.02.2021 - 09:45

    Ne kadar çok abartiyi seviyoruz yaaa , Bir Ingiltere açıklaması ile turizimi uçurtuk. Dünya Turizimine de öncülük ediyoruz. Yapmayın lütfen .

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.