Ercüment Ünalan açıkladı: İşte otellerin Rusya için 2024 fiyat eğilimi 

Ercüment Ünalan açıkladı: İşte otellerin Rusya için 2024 fiyat eğilimi 
Coral Travel CEO'su Ercüment Ünalan, Antalya'da düzenlediği basın toplantısında sektörün gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Turizm Güncel 

Coral Travel'ın en iyi satış yapan acenteleri ödüllendirdiği Starway Ödül Töreni Antalya'da yapıldı. Antalya'da bir basın toplantısı düzenleyen Coral Travel (Rusya) CEO'su Ercüment Ünalan, 2024'te otel fiyatlarının nasıl olacağına ilişkin açıklamalarda bulundu.

“2023’te fiyatları yüzde 13-30 arasında arttı”

Gözlemlerine göre çoğu otelin fiyatları 2023 seviyesinde tutma konusunda kararlı olduğunu belirten Ercüment Ünalan, otelcilerin geçen yıl yapılan yüzde 13 - 30 arasındaki zamlar nedeniyle dolulukların düşük kalmasından sonuçlar çıkardıklarını kaydetti. Ünalan, "Bu sefer oteller talebi canlandırmak için indirimler yaptılar ve fiyatlar 2022'nn bile altına düştü ancak rubledeki değer kaybı nedeniyle fiyat artışı devam etti." diye konuştu.

Ulaşım maliyetleri de arttı

Türkiye'deki yüksek enflasyon nedeniyle otel fiyatlarının arttığına işaret eden Ünalan, "Sırf Türkiye ile Rusya arasında uçuş süresinin artmasından dolayı bile turistler için ulaşım maliyetleri de arttı. Ancak şirketler, 2024 yılında döviz piyasasında dalgalanma yaşanma ihtimalini öngörerek Rus turistlere daha rahat fiyat koşulları yaratma konusunda kararlı." şeklinde konuştu.

Rusya Türkiye için hala ana kaynak pazar

Öte yandan salgın öncesi seviyelere ulaşamamasına ve otelcilerin beklentilerini karşılamamasına rağmen Türkiye'ye Rus turist akışının arttığına dikkat çeken Ercüment Ünalan "Ocak-Ağustos 2023 arasında Türkiye Rusya'dan 4 milyon 351 bin ziyaretçi aldı. 2022 yılının aynı döneminde bu rakam 3 milyondu. Rusya Türkiye turizmi açısından ana tedarikçilerden biri olmayı sürdürüyor. İlk 9 ayda Almanya'dan gelen ziyaretçi sayısı ise 4 milyon 82 bin. Geçen yılın aynı döneminde bu rakam 3 milyon 850 bindi. İngiliz misafir sayısı ise aynı dönemde 2 milyon 360 binden 2 milyon 652 bine yükseldi." dedi.

Pazar çeşitliliği sağlayan oteller kazançlı çıktı

Coral Group Hotels Operasyon Direktörü Hakan Yılmaz 2023 sezonunda mümkün olduğunca pazar çeşitliliği sağlayan otellerin kazançlı çıktığını anlattı. Yılmaz sezonda gruba ait otellerin yüzde 93-94 doluluk yakaladığını kaydederken, Xanadu CEO'su Tarık Kırankaya, 2019 yılında yüzde 22 olan otellerindeki Rus misafir sayısını 2023 yılında yüzde 18'e çektiklerini ifade etti. Kırankaya, tesislerindeki Alman, İngiliz ve Polonyalı misafir ağırlığının arttığına dikkat çekti.


Bu Haber 25.10.2023 - 08:38:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.