En güvenilir havayolu şirketleri hangileri?

En güvenilir havayolu şirketleri hangileri?
AirlineRatings.com tarafından 2013 yılında yapılan araştırmaya göre, havacılık sektöründe 1972 yılının 3.346 kişinin ölümüyle geçmesinden sonraki en fazla kayıp verilen sene oldu. Buna rağmen 2013 aynı zamanda en az kaza yapılan yıl.


AVUSTURALYA’LI QUANTAS EN GÜVENLİSİ

AirlineRatings.com tarafından yapılan 2013 yılının en güvenli hava yolu şirketleri sıralaması geçtiğimiz yılın başında açıklanmıştı. İnternet sitesi, hava yollarının jet motorlarını kullanmaya başladığı 1950 yılından bu yana ölüm vakası meydana gelmeden kaydettikleri uçuş süresini gözönüne alarak hava yolu şirketlerine 7 yıldızla (en güvenli) 1 yıldız (hiç güvenli değil) arasında puan verdi. Listenin birinci sırasında ise Avustralya hava yolu şirketi Quantas oldu.

TÜRK ŞİRKETLERİN PUANLARI YÜKSEK

 
Yedi yıldızla ilk 10'a giren diğer hava yolları ise alfabetik sıralamaya göre şöyle: Air New Zealend, All Nippon Airways, Cathay Pacific Airways, Emirates, Etihad Airways, Eva Air. Royal Jordanian, Singapore Airlines ve Virgin Atlantic. Dünyadaki 448 hava yolu şirketinden 137'si güvenlik açısından yedi yıldız aldı. Özel havayolu şirketlerinden Pegasus, Onur Air, SunExpress ve Corendon Havayolları da 7 yıldız alarak 'en güvenli' ler arasına girmeyi başardı. Türk Hava Yolları ile Atlasjet ise 6 yıldız aldı. Güvenlikte 1 yıldız alarak dünyanın en kötü hava yolu olan şirketler ise Kazakistan Scat, Afgan Kam Air ve Surinam Bluwing şirketleri oldu.

BU YIL YEDİ ÖLÜMLÜ KAZA YAŞANDI

 
Airasia uçağından önce bu yıl yedi ölümlü kaza yaşanırken, 762 kişi hayatını kaybetmişti. Bu düşüşte tüm yolcuların hayatını kaybettiği anlaşılırsa bu yıl, 1.014 kişinin öldüğü 2005'in ardından en fazla ölümün yaşandığı yıl olacak. Diğer taraftan da en az uçak kazasının yaşandığı yıl.

KAZA ORANI HER GEÇEN YIL AZALIYOR

 
Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'nin verilerine göre 2009 yılında kaza oranı 1 milyon uçuşta 0.67 iken bu rakam Eylül 2014 itibarıyla bir milyonda 0.22 seviyesine geriledi. Tabii bu sadece birliğe üye 250 şirketi kapsayan veriler. Uçak kazaları her zaman haber niteliği daha fazla olan kazalardır. Uluslararası Sağlık Örgütü verilerine göne her yıl trafik kazalarında toplam 1.24 milyon kişi hayatını kaybediyor. Bunun karşılığında havacılık tarihinin en ölümcül yılı ise 3.346 kişinin hayatını kaybettiği 1972 yılı olarak gösterildi.
(Akşam Gazetesi)
 


Bu Haber 30.12.2014 - 09:58:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.