İlk çeyrekte Türkiye’ye kruvaziyerle gelen turist sayısı düştü
Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü 2026 yılının 3 aylık dönemine ve Mart ayına ilişkin kruvaziyer turist sayısını açıkladı.

Turizm Güncel
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre, 2026 yılının Mart ayında kruvaziyerle gelen yolcu sayısı bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 4,85 artışla 41 bin oldu.
Bu rakamın bin 683’ü gelen yolcu, bin 669’u giden yolcu, 37 bini ise transit yolcu oldu.
Ocak – Mart döneminde ise gelen yolcu sayısı yüzde 7,73 düşüşle 93 bin oldu. Bu dönemde gelen yolcuların sayısı 5 bin 83 olurken giden yolcu sayısı 5 bin 84 ve transit yolcu sayısı ise 83 bin 620 oldu.
Bu dönemde İstanbul’a 18, Kuşadası’na 17, İzmir’e 13, Alanya, Amasra ve Samsun’a 2 ve Antalya ve Marmaris’e ise. 1 kruvaziyer gemisi yanaştı
İlgili Haberler

TÜROB Başkanı Eresin'den sektörle ilgili dikkat çeken sözler: Sorun doluluk değil karlılık
TÜROB'un aylık bilgilendirme toplantısı İstanbul'da yapıldı. TÜROB Başkanı Müberra Eresin, doluluk oranlarının geçen yılın üzerinde olduğunu belirtirken; sektördeki asıl sorunun karlılık olduğunu söyledi.

TUI Airline 25 yeni rotayı yaz programına ekledi
TUI Airline, 2027 yaz dönemine ilişkin uçuş programını açıkladı. Kapasitenin 2027’de yüzde 4,6 oranında artması beklenirken, yeni program kapsamında Avrupa genelinde 25 yeni rota açılacak.

Rus turistler en çok parayı Türkiye'de harcadı! ATOR verileri açıkladı
Rus turistlerin 2026 yılı Mayıs-Eylül dönemi arasında satın aldığı en pahalı turlar açıklandı. ATOR tarafından açıklanan verilere göre 10 kişilik aralarında 2 de çocuğun bulunduğu grubun Antalya’da yaptığı 27 gece konaklamalı tur, uçuş dahil 30 milyon 375 bin ruble (yaklaşık 365 bin dolar) tuttu.



%20(2).gif)

