Emrullah Turanlı DoubleTree by Hilton'u 66 milyon dolara sattı

Emrullah Turanlı DoubleTree by Hilton'u 66 milyon dolara sattı

Emrullah Turanlı’nın sahibi olduğu Taşyapı İnşaat’a ait Kadıköy-Moda’daki 250 odalı DoubleTree by Hilton otelin 66 milyon dolara Caba İnşaat’a satıldığı öğrenildi. Turanlı ise otelini düşük fiyata satmak durumunda kaldığını belirterek siyasetçileri ve bürokratları suçladı.


Uzun yıllar, açılan davalarla tartışılan Kadıköy-Moda’daki Emrullah Turanlı’nın sahibi olduğu Taşyapı İnşaat’a ait 250 odalı DoubleTree by Hilton’un 66 milyon dolara satıldığı öğrenildi.

Halktv’den Dinçer Gökçe'nin haberine göre, konuya yakın 3 ayrı kaynaktan otelin el değiştirdiği doğrulandı.

Ulaşılan bilgilere göre, otele ilişkin alıcı tarafla yürütülen görüşmeler, iki hafta kadar önce, tarafların el sıkışması ile sonlandı. Otel, merkezi Ankara’da bulunan Caba İnşaat Enerji San. Tic. AŞ’ye satıldı. Caba İnşaat ise İstanbul-Kadıköy’de yeni bir şube kurdu. 24 Mart 2023’te kurulan şirketin sermayesinin 1 milyar lira olduğu ve otelin devrinin de bu şirkete yapıldığı öğrenildi.

“Otelin ederi 120 milyon dolardı, 66 milyon dolara sattım”

Otelin satışı ile ilgili konuşan Emrullah Turanlı, oteli 66 milyon dolara sattığını açıkladı. Turanlı, otelin gerçek değerinin 110-120 milyon dolar olduğunu belirtti. Otelini düşük fiyata satmak durumunda kaldığını belirten Turanlı, “Sözde siyasetçi ve bürokratlar nedeniyle 2 milyar dolar zarar ettim. Ruhsatlarımı alamadım. Arsalarımın üzerine kaçak binalar inşa ettiler. Bunun için mallarımı bedava sattım” ifadelerini kullandı.

Adını vermediği kimi siyasetçi ve bürokratlar nedeni ile büyük zarara uğratıldığını savunan Turanlı “Kim bana zulmettiyse Allah bin belasını versin. Bu şirkette 30 bin kişi varken 5 bin kişiye düştüm. Sadece oteli değil, dairelerimi ve arsalarımı da yarı fiyatına sattım. Çok mal sattım. Satıyorum da… 30 yıllık emeğimi sıfırladılar” diye konuştu. Turanlı, yaptığı satışlardan elde ettiği para ile de borçlarını kapattığı bilgisini verdi.

Oteli satın alan Caba İnşaat, 25 bin kişilik kapasitesi ile özel yurt sektörünün güçlü oyuncularından biri. Şirketin, Erbil, Diyarbakır ve İstanbul’da da otelleri bulunuyor. 1998 yılında Diyarbakır’da kurulan Caba İnşaat ise Abdurrahim Balyen ile Cahit Balyen’e ait.

Ticaret Odasına kaydı 1985 yılında yapılan 900 milyon sermayeli Taşyapı İnşaat ise altyapı, lüks konut ve restorasyon işlerinde uzmanlaşmıştı. Onlarca büyük projede yer alan şirketin sektördeki güçlü konumu kadar, kimi projelerine ilişkin ‘imar’ tartışmaları da uzun süre gündemde kaldı. Taşyapı’nın Rize-İkizdereli patronu Emrullah Turanlı’nın AKP hükümetlerine yakınlığı iddiası da sıklıkla şirketin kimi projelerine ilişkin değerlendirmelerin odağında yer aldı.



Bu Haber 05.05.2023 - 10:59:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Yazıklar olsun

    Hamza hamzaoğlu 06.05.2023 - 05:27

    Yazık ettiniz bu adama. Emrullah abi candır. Tamincelerin de ortağıdır. Neden Fettah Bey konu ile ilgili yardımcı olmamış anlamadım.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.