EasyJet'ten bir iyi bir de kötü haber

EasyJet'ten bir iyi bir de kötü haber
Türkiye'ye de ciddi sayıda turist getiren İngiltere'nin bütçeli hava yolu EasyJet'in 2021 yılından ne kadar kayıp yaşadığı belli oldu.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Eylül ayında sona eren mali yılda 1 milyar 135 milyon pound ile 1 milyar 175 milyon pound arasında vergi öncesi zarar etmesi beklenen EasyJet, sonbahar rezervasyonlarının ise açık bir toparlanmaya işaret ettiğini açıkladı.

17,3 milyon yolcu taşıdı

Hazırlanan projeksiyona göre EasyJet, 2020-21 mali yılında 17,3 milyon yolcu taşıyarak, pandemi öncesindeki kapasitesinin yüzde 58'ine ulaştı. Bu yolcunun 13,3 milyonluk bölümü ise yüksek yaz sezonunda taşındı.

Kısıtlamalar nedeniyle doluluk yüzde 63’te kaldı

Yapılan ticaret güncellemesinde Avrupa ve Birleşik Krallık içi destinasyonlarda güçlü bir performans kaydedildiğini ancak Birleşik Krallık'tan yurt dışına dönük talebin hükümetin kısıtlamalarından etkilenmeye devam ettiğine dikkat çekildi. Güncellemede ayrıca, Birleşik Krallık'taki zahmetli ve maliyetli seyahat kısıtlamaları nedeniyle doluluğun yüzde 63,2'de kaldığı belirtildi.

Maili yılın il 1,5 ayında 2019’un aynı döneminin yüzde 70’ini hedefliyor

Geçtiğimiz ay 1,2 milyar pound sermaye artırımına giden EasyJet, yeni mali yıla geçilen ekim ayı ile kasım ayının ilk yarısında 2019 kapasitesinin yüzde 70'ine ulaşmayı hedefliyor.

EasyJet'in 4,4 milyar poundluk likiditeye sınırsız erişim imkanı olduğu kaydedilen ticaret güncellemesinde, devletten alına pandemi desteğinin 300 milyon poundluk kısmının kasım ayında ödeneceği açıklandı.

EasyJet2in ticaret güncellemesinin devamında şu noktaların altı çizildi:

*Avrupa içi talep yaz boyunca toparlanmaya öncülük ederken, İngiliz hükümetinin kısıtlamaları gevşetmesi de I. çeyrek rezervasyonlarını olumlu etkiledi.

*Bu nedenle şirket kış güneşi destinasyonlarına dönük birinci çeyrek kapasitesine 100 bin koltuk ekledi.

*EasyJet kapasite artışının 2022 yılı boyunca devam edeceğini öngörüyor. Hem dönemde hem organik büyüme hem de fırsatları değerlendirmek için hızlı ve kararlı adımlar atacağız.

*Öte yandan, müşterilerin son dakika eğilimi devam ettiği için uzun vadeli perspektif oluşturulamıyor. Bu nedenle 2022 yılı için finansal rehber oluşturmak uygun olmaz.

Johan Lundgren: Avrupa’da ikinci olduk

EasyJet CEO'su Johan Lundgren, "EasyJet son çeyrek boyunca uçuşlarını önemli ölçüde arttırdı. Bu performans bizi yaz boyunca Avrupa'da en fazla faaliyet gösteren ikinci hava yolu yaptı hem de VI. çeyrek zararımızı yarıya indirdi. Birinci çeyrek için iyi bir ivme görüyoruz ve bu nedenle kapasitemizi 2019 yılının yüzde 70’ine çıkardık." diye konuştu.



Bu Haber 12.10.2021 - 15:40:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.