Dünyanın en iyi 5 yanardağ turizmi destinasyonu

Dünyanın en iyi 5 yanardağ turizmi destinasyonu
Kül faciasının ardından yanardağ turizmi hareketlenmeye başladı, skyscanner.net dünyanın en iyi beş vokanik turizm destinasyonunu açıkladı.


Yiğit Ünsay - TurizmGuncel


Milyarlarca ton volkanik külü 10 bin feet yüksekliğe püskürterek  havacılık tarihinin en büyük krizlerinden birine neden olan İzlanda’daki Eyjafjallajökull Yanardağı bir haftadır dünya turizm sektörünün gündeminde en üst sırada yer alıyor. Artık uçakların gökyüzüne geri döndüğü ve sektörün kaldığı yerden yoluna devam ettiği bu günlerde ise akıllara yeni bir turizm türü gelmeye başladı: Volkan turizmi. Birçok uzman yaşananlardan sonra volkan turizminin hareketleneceğini ifade ediyor.

Skyscanner.net dünyanın en görülmeye değer 5 volkan turizmi destinasyonlarını açıkladı. Turizm dünyasının yaşananlardan ötürü en ‘güncel’ top 5 listesi şöyle oluştu:

1.    STROMBOLI - İTALYA



‘Akdeniz’in Deniz Feneri’ olarak da bilinen devasa patlamalarıyla ünlü Stromboli dünya çapındaki lavseverleri kendisine çekmeye devam ediyor. Stromboli bilinen tarih boyunca sürekli aktif kalan tek yanardağ. Yanardağ’daki patlamalar düzenli ve oldukça küçük boyutlarda. Stromboli’de yaşayan bir kratere 200 metre kadar yaklaşmanız mümkün.

2.    MONTSERRAT - BATI HİNT ADALARI



1995 yılında buradaki Soufriere Hills Yanardağı patladı ve eski başkent Plymouth’u küller ve lav akıntılarıyla yok etti. Bugün hala bölgedeki kül yağmurları devam ediyor ancak bir yandan da felaket bölgesinin hükümet tarafından turist ziyaretine açılan kısmına rehberli turlar düzenleniyor. Turistler yarısı küllerin altında kalmış eski başkenti ve gün batımından sonra fokurdamaya devam eden lavların bulunduğu krateri izlemeyi çok seviyor.

3.    KILAUEA - HAWAI



Hawai’de bulunan yanardağ literatürde dünyanın en aktif yanardağı olarak adlandırılıyor. Muhteşem manzaralı bir tekne gezisinin ardından kırmızı ve sıcak lavların okyanusla buluşmasını burada izlemek mümkün.

4.    COTOPAXI - EKVATOR



And Dağları’ndaki Yanardağlar Vadisi’nde bulunan Cotopaxi 6 bin metre yüksekliğinde ve dünyanın en yüksek aktif volkanı. Yanardağ mucizevi bir şekilde patlamalardan etkilenmemiş bir orman görüntüsünü de konuklarına  sunuyor.

5.    SIERRA NEGRA - GALAPAGOS



En son 2005 yılında patlayan yanardağ dünyanın en aktif volkan bölgelerinden biri olan Galapagos Adaları’nın sağladığı mükemmel volkanik seyir zevkinin doruk noktası olarak niteleniyor.



Bu Haber 23.04.2010 - 15:27:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.