Dolandırıcılar bu sefer milletvekilini çarptı

Dolandırıcılar bu sefer milletvekilini çarptı

Sahte sitelerden veya sosyal medyadan yapılan 'ucuz tatil' satışının son kurbanı HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu oldu.


Otellerin ve vatandaşın kabusu haline gelen 'tatil vurgucuları' bu sefer milletvekili çarptı. Ailesiyle birlikte tatil yapmak isteyen HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun dolandırıldığı öğrenildi.

Gergerlioğlu'nun, Antalya'daki bir otelin internet sitesini kopyalayan dolandırıcılara 8 bin TL gönderdiği öğrenildi. Dolandırıcıların daha sonra kendisini arayarak özür dilemesi üzerine dolandırıldığını anlayan Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun savcılığa şikayette bulunduğu kaydedildi.

Bir gün sonra arayıp özür dilediler ama parayı iade etmediler

Gergerlioğlu'nun 20 Ağustos'ta ailesiyle tatil yapmak için Antalya'da bir otelin internet sitesine girdiği ve rezervasyon yapmak için otel yetkilileri ile irtibat kurduğu belirtildi. Gergerlioğlu'nun daha sonra kendini otel görevlisi olarak tanıtan kişilerin hesabına 8 bin TL yatırdığı ve bir gün sonra kendisini arayan kişilerin, "Siz iyi bir insanmışsınız, size bunu yaptığımız için özür dileriz" diyerek geri ödeme için banka hesap bilgilerini istediği ancak paranın geri ödenmediği öğrenildi.

Cezalandırılmalarını talep etti

Dolandırıldığını anlayan Gergerlioğlu'nun tatil köyünün yetkililerini aradığı ve yetkililerin sosyal medya üzerinden şirketlerinin ismi kullanılarak indirim bahanesiyle çok sayıda vatandaşın dolandırıldığını, bu konuda suç duyurusunda bulunduklarını söylediği ifade edildi. Bunun üzerine Gergerlioğlu da adli makamlara başvurdu. Kocaeli'nden Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere yapılan suç duyurusunda bulunan Gergerlioğlu, kendisini arayan dolandırıcıların yakalanarak cezalandırılmasını talep etti.



Bu Haber 05.02.2022 - 21:42:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.