Divan Talya’nın yatırım teşvik belgesi 1,2 milyar liraya çıkarıldı

Divan Talya’nın yatırım teşvik belgesi 1,2 milyar liraya çıkarıldı

Divan Talya Oteli’nin yeniden yapımı için belirlenen 615 milyon TL’lik yatırım teşvik belgesi 1,2 milyar TL’ye çıkartıldı.


Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş.’ye ait Divan Talya Oteli’ne yeniden yapım süreci için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen yatırım teşvik belgesinde yatırım bedeli 615 milyon TL olarak belirlenmişti.

Şirket tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, projede yapılan değişiklikler ve ekonomik gelişmeler sonucunda artan maliyetler nedeniyle yatırım teşvik belgesinin 1,2 milyar TL’ye çıkartıldığı bilgisi verildi. Öte yandan yatırımın gümrük vergisi muafiyeti aldığı da açıklandı.

KAP’a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Divan Talya Oteli'nin yeniden yapım süreci kapsamında, projede yapılan değişiklikler ile yerel ve global ekonomik konjonktürdeki gelişmeler sonucu artan maliyetler ve güncellenen toplam yatırım öngörüsü dikkate alınarak, Şirketimizce yapılmakta olan toplam yatırım için son olarak T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yaklaşık 615 milyon TL olarak revize edilen teşvik belgesi, belirli yatırım kalemlerindeki revizyonlar doğrultusunda yaklaşık 1,2 milyar TL olarak güncellenmiş, mevcut yatırım için sağlanan destek unsurlarına Gümrük Vergisi Muafiyeti de eklenmiştir.”



Bu Haber 17.01.2024 - 08:11:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.