Lüks kruvaziyer gemisinde 61 kişiye koronavirüs bulaştı

Lüks kruvaziyer gemisinde 61 kişiye koronavirüs bulaştı
Japonya'da koronavirüs nedeniyle Tokyo yakınındaki Yokohama Limanı'nda karantinaya alınan Diamond Princess isimli kruvaziyer gemisi karantinadan çıkamıyor. Gemideki vaka sayısı 61'e yükseldi.

TurizmGüncel – Dış Haberler

Geminin bir önceki turunda yolcu olarak bulunan Hong Konglu bir kişide koronavirüs tespit edilmesi üzerine Tokyo yakınlarındaki limanda karantinaya alınan Princess Cruises şirketine ait Diamond Princess isimli lüks kruvaziyer gemisinde 41 yolcuda daha koronavirüse rastlandığı açıklandı. Daha önce de yolcuların 20'sinde koronavirüs tespit edilmiş ve yolcular hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.

Japonya Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, toplamda 3 bin 700 yolcu ve mürettebat bulunan Diamond Princess gemisinde yapılan taramalarda, 41 kişide daha koronavirüse rastlandığı, böylece toplam vaka sayısının 61'e ulaştığı kaydedildi. Söz konusu gemi, 14 gündür karantina altında bulunuyor.

Çin'de ortaya çıkan koronavirüs nedeniyle şu ana kadar 636 kişi hayatını kaybederken, virüs bulaşan insan sayısı ise 31 bine ulaşmış durumda.



Bu Haber 07.02.2020 - 10:38:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.