Detur iflas başvurusunda bulundu

Detur iflas başvurusunda bulundu

Türkiye spesiyalisti tur operatörü Detur, iflas başvurusunda bulundu.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Firuz Bağlıkaya'nın 2020 yılında Haluk Semiz'e sattığı  Detur iflas başvurusunda bulundu. Şirket, geçtiğimiz eylül ayında finansal krize girmiş ve operasyonlarını durdurmuştu.

Şirketin web sitesinden yapılan açıklamada "Seyahat endüstrisinde geriye dönüş tahmin edilenden daha uzun ve daha zor oldu. Deniz-kum-güneş segmenti beklendiği şekilde toparlanamıyor.

“Detur iflasa zorlandı”

Pandeminin sektörün üzerindeki gölgesi kalkmadan ortaya çıkan Ukrayna savaşı seyahat etmek isteyen veya seyahat edebilen insan sayısını azalttı. Bu durum müşteri tabanını küçülttü ve yüksek sezonda dahi fiyatların düşük kalmasına neden oldu. Havacılıkta artan yakıt ve öngörülmesi zor diğer gider artışları; yeniden yapılanma, yeniden sermayelendirme ve alternatif satış çalışmaları gibi çabaların bir şey ifade etmediğini göstermiş, Detur iflasa zorlanmıştır." denildi.

Detur Global

2022’nin geri kalan kısmı için operasyonlar durdurulmuştu

Detur açıklamasının devamında şu noktaların altı çizildi:

Detur kendisi ve çalışanları için parlak bir gelecek sağlamak amacıyla 2020 yılında yeni sahibi tarafından satın alındı. Operasyonları düzene sokma organizasyonu modernize etme çalışmalarına hemen başlayan şirket seyahat sektörü üzerindeki kısıtlamalar kalktığında operasyonlarına devam edebildi, bir kez daha uygun fiyata deniz-kum-güneş tatilleri sunabildi.

Sektörün ve şirketin karşılaştığı zorluklar nedeniyle organizasyonel değişiklikler yapılması, şirkete yatırım alınması ve alternatif olarak şirkete yeni bir sahip bulunması amacıyla, 2023'te yeniden başlamak üzere, 2022'nin geri kalanı için operasyonlar durduruldu.

Ödemeleri durdurma kararı aldılar

Ancak kredi ve banka kartlarının arkasındaki şirketler ödemeleri durdurma kararı aldığı, ödemelerin büyük kısmı da bu tür ödemelerden oluştuğu için şirketin nakit akışı akut hale geldi. Bunun neticesinde de ödemeler için gereken süre azaldı.

“Üzgünüz”

Ağır ve zor olan böyle bir karar almaktan dolayı üzgünüz. Sadece uzun süredir beklediği deniz-kum-güneş tatiline rezervasyon yapan misafirlerimiz için değil, Detur için çok çalılan ancak şimdi belirsiz bir gelcekle karşı karşıya kalan çalışanlarımız için de üzgünüz."



Bu Haber 17.10.2022 - 22:28:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Beceremedi

    Namik Kemal Erdem 18.10.2022 - 01:53

    İşi bilmeyen ve takip etmeyen sonu böyle olur.bos müdürleri iş başına yaptır sonra başarı bekle vay anam vay.uzulmedim siz turiz sahada yaşayan imkan vermiyorsunuz masa başında işi bilmeyen getir .. sonuç better beli.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.