Derneklerin, belediyelerin ve okulların yaptığı turların önü kapanacak

Derneklerin, belediyelerin ve okulların yaptığı turların önü kapanacak
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), iç turizmi hareketlendirmek, yeni destinasyonlar açılmasını sağlamak amacıyla düzenlediği keşif gezilerine devam ediyor. Kurum bu sefer acenteleri Antalya'da buluşturdu.

Daha önce Bursa ve İzmir’de düzenlenen iş geliştirme gezilerinin 3’üncü durağı Antalya oldu. TÜRSAB Erciyes, Kapadokya ve Konya Bölge Temsil Kurullarına bağlı 150 seyahat acentesi temsilcisi, 21-24 Şubat 2019 tarihleri arasında Antalya ve çevresindeki tarihi ve turistik yerleri gezdi. 3 gün süren info gezisine katılan seyahat acenteleri; Aspendos, Perge, Kurşunlu Şelale, Antalya Müzesi, Kaleiçi ve Karpuzkaldıran Şelalesi’ni gezme imkanı buldular.

''ACENTELERİMİZE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR''

İç turizmde Antalya’yı ön plana çıkarmak için yapılan gezinin ikinci gününde seyahat acentesi temsilcileri, İletişim Uzmanı Dr. Şaban Kızıldağ’ın iş hayatında karşılaşılan engellerin nasıl fırsata dönüştürüleceğini eğlenceli bir şekilde anlattığı “Mazeret Yok” seminerine katıldılar. Kızıldağ; "Turizm bu ülkenin can damarıdır. Her zaman yükselen bir değer. Turizm çok önemli olduğu için acentlerimize de büyük görev düşüyor. Türkiye'nin üretim, hizmet ve özellikle turizm sektöründe önü açık. Özgüven, birlik ve beraberlik ruhuyla Türkiye olarak yeni mottomuzun 'Mazeret yok, çıkış var' olması gerekiyor" diye konuştu.

baglikaya1_1

''DERNEKLER, BELEDİYELER VE OKULLAR TARAFINDAN YAPILAN TURLARIN ÖNÜ KAPANACAK''

Gezinin ikinci günüde TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, seyahat acenteleriyle istişare toplantısı gerçekleştirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte yenilenmesi için çalışmaların sürdüğü 1618 sayılı yasa ile ilgili de bilgi veren Bağlıkaya; yeni yasanın seyahat acentelerinin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda şekillendiğini belirtti. Yasanın Meclis'ten geçmesi halinde seyahat acentesi kurulduğunda mesleki yeterlilik sigortası yaptırılacağını, teminat alınmayacağını söyleyen. Bağlıkaya; acenteciliğin mesleki ticari faaliyet olduğunu, birtakım kurallara bağlandığını ve acente açmak için mesleki bilgilere sahip olmak gerektiğini kaydetti. Kâr amacı kavramının yeni yasada kaldırılacağını vurgulayan Bağlıkaya; "Kâr amacıyla yapılıyorsa tur oluyordu, kâr amacıyla yapılmıyorsa tur olmuyordu, bunun kaldırılmasını talep ettik. ‘Tur, kâr amacı olsa da olmasa da seyahat acentesi tarafından yapılır’ dedik. Yasa taslağı Meclis’te kabul görürse dernekler, belediyeler, okullar tarafından yapılan turların önünü kapanmış olacak” dedi.

Söyleşinin ardından TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Halil Kalay, Ahmet Özden, Ali Bilir ve Nezih Hacıalioğlu seyahat acenteleri temsilcileriyle, Adalya Elite Lara Otel’de düzenlenen gala yemeğinde bir araya geldiler.



Bu Haber 25.02.2019 - 09:35:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.