DER Touristik Novair'i satıyor

DER Touristik Novair'i satıyor
Almanya'nın ikinci büyük tur operatörü DER Touristik, İskandinav bölgesinde faaliyet gösteren hava yolu şirketini satıyor.

TurizmGüncel - Dış Haberler

DER Touristik Group Avrupa'daki portföyünü modernize etmek ve temel işlere odaklanmak amacıyla İskandinav bölgesindeki hava yolu şirketi Novair'i satıyor. DER Touristik'in, Novair'i Jet Nordic Group'a satacağı belirtilirken, satış fiyatı ile ilgili bilgi verilmedi.

Satış işleminin ağustos ayında tamamlanacağı öğrenilirken, filosunda iki tane A321 Neo bulunan Novair'in İskandinavya'dan Avrupa'daki destinasyonlara yılda 240 bin yolcu taşıdığı kaydedildi. Novair, Kuoni'den satın alınan tur operatörü Apollo ile birlikte DER Touristik'in İskandinavya ayağını oluşturuyor.

DER Touristik CEO'su Sören Hartmann, temel işi tur operatörlüğü, seyahat acenteciliği ve otel işletmeciliği olan bir seyahat grubu için havacılığın temel işlerden biri olmadığını ifade etti. Hartman, ''Temel etkinlik alanımız seyahatleri organize etmek ve satmak. Kendi hava yolumuzu işletmek temel işimizin bir parçası değil. Bunun yerine, seçkin hava yolu şirketleri ile güçlü ittifaklar üzerine çalışıyoruz.'' dedi.



Bu Haber 08.04.2021 - 20:00:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.