DER Touristik açıkladı: Almanlar 2022’de hangi ülkeleri tercih edecek?

DER Touristik açıkladı: Almanlar 2022’de hangi ülkeleri tercih edecek?
DER Touristik de TUI gibi 2022 yaz sezonunda 2019 seviyelerini yakalamayı hedefliyor.

TurizmGüncel – Dış haberler

DER Touristik, tüketici fiyatlarının hızla yükseldiği Almanya'da, yaz döneminde düşük bütçeli turlar yapılabileceğine dair umudunu koruyor. DER Touristik Merkez Avrupa Müdürü Ingo Burmester korona vakalarındaki hızlı artışa rağmen 2022 sezonu için güçlü bir talep bekliyor.

Satışları kış döneminde artırmayı hedefliyor

Burmester'a göre oluşacak yüksek talebin nedenlerinden biri 2021 ile aynı kalan, hatta yüzde 55'e kadar gerileyen fiyatlar. Şirket, yüzde 55'e varan erken rezervasyon kampanyalarıyla kış döneminde satışları artırmayı hedefliyor.

“Rezervasyon çekincesi kalıcı hale gelmez”

Ingo Burmester, son dönemde Avusturya ve Almanya'da alınan önlemlerin insanları rezervasyon konusunda çekimser hale getirdiğini kabul etse de, bunun kalıcı bir olumsuz etki yaratmayacağı görüşünde. Burmester, "Destinasyonlar açıldığında talebin hızla yükseldiğini geçtiğimiz aylarda gördük. Kısıtlama süresi kısa olacak." değerlendirmesinde bulundu.

2019’un yüzde 60 gerisinde kaldı

DER Touristik yaşanan korona krizine rağmen 2020-21 sezonunu bir önceki yıla kıyasla, özellikle orta mesafeli destinasyonlarda, artışla kapatmayı ve pazar payını büyütmeyi başardı. Ancak şirket gelir açısından 2018-19 sezonunun hala yüzde 60 gerisinde geliyor. Alman Seyahat Birliğine (DRV) göre gelir kaybının pazar ortalaması ise yüzde 69.

“Seyahat isteği hiç olmadığı kadar yüksek”

Son birkaç haftada gelen rezervasyonların büyük bir seyahat motivasyonuna işaret ettiğini kaydeden Ingo Burmester, "Pandemi nedeniyle verilen zorunlu aranın ardından seyahat isteği hiç olmadığı kadar yüksek. Pek çok destinasyona dönük talep pandemi öncesinin aynı dönemini bile geride bıraktı." diye konuştu.

“Rezervasyonlar ağırlıklı olarak 4-6 hafta önce yapılıyor”

Müşterinin kafasında Dubai, Mısır ve ABD gibi destinasyonlarla ilgili soru işaretleri olduğunu söyleyen DER Touristik Merkez Avrupa Müdürü Ingo Burmester, rezervasyonların şu aşamada ağırlıklı olarak (yüzde 75) 4-6 hafta önce yapıldığını, erken rezervasyon oranının ise yüzde 25 olduğunu açıkladı.

2022’yi 2019’a yakın seviyede kapatmayı hedefliyor

2021-22 sezonunu 2018-19 sezonuna yakın bir seviyede kapatmayı hedeflediklerini söyleyen Burmester, "Şu anda hedefe ulaştık. 2022 rezervasyonları ise nisan ayından itibaren artmaya başlayacak. Uzak mesafe destinasyonlar için ise 2022 yılının yaz sonuna doğru talep patlaması bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Yunanistan vurgusu

Burmester, "2022'de tercih edilecek destinasyonlarla ilgili olarak ise, "2021 yılında işe yarayan şey 2022'de de talep görecek. Türkiye ve Yunanistan dahil, Akdeniz ve Avrupa. Alman aileler Avrupa içinde kendi arabaları ile seyahat etmeyi de seviyorlar. Avrupa içi arabalı turlara da odaklanacağız." dedi.



Bu Haber 29.11.2021 - 16:00:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.