Turizmciye en çok kredi veren banka artık BAE'li şirketin

Turizmciye en çok kredi veren banka artık BAE'li şirketin

Türkiye'de turizm sektörüne en fazla finansal kaynak sağlayan banka olarak bilinen Denizbank'ın Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Emirates MBD'ye satışı tamamlandı.


2012 yılından bu yana Rus Sberbank'ın elinde olan Denizbank, uzun süren görüşmeler ve devamında gelen Rekabet Kurumu onayının ardından resmen Emirates MBD'nin oldu. Satış sonrası açıklama yapan DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş şunları söyledi:

"Sberbank, bugün itibarıyla bankamızdaki hisselerini yine bölgesinin en önemli kuruluşlarının başında gelen Emirates NBD'ye devretti. Dünya dengelerini sarsan güç ve ticaret savaşlarının yaşandığı, aynı zamanda bölgemizin son derece hassas, ekonomimizin ise zorlu dönemden geçtiği bir süreçte, bankamızın hisseleri 4. kez el değiştiriyor. Bu süreçlerin tümünde hissedarlarımızın DenizBank ismini korumak konusundaki kararlılığının finans sektörü tarihinde bir örneği daha olduğunu sanmıyorum. Emirates NBD ile ülkelerimiz arasındaki köklü hukuku, kardeşlik bağlarını geliştirmek ve insanlarımız için çalışmak öncelikli vazifemiz olacak"


Bu Haber 01.08.2019 - 08:43:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.