Delta varyantı Almanya'da rezervasyonlara nasıl yansıyor?

Delta varyantı Almanya'da rezervasyonlara nasıl yansıyor?
Dünya genelinde paniğe neden olan koronavirüsün delta varyantı Almanya seyahat pazarında rezervasyonları nasıl etkiliyor?


TurizmGüncel - Dış Haberler

Koronavirüsün yeni varyantı Delta, dünya genelinde paniğe neden oluyor. Buna rağmen, Almanya'dan gelen haberler delta varyantının rezervasyonları olumsuz etkilemediği yönünde.

Alman iş ve turizm dergisi fvw'de yayınlanan haberde, Almanların yaz tatilini garantiye almak için akın ettiği ve şu anda delta varyantının rezervasyonlar üzerinde gözle görülür bir etkisinin olmadığı ifade edildi.

Delta varyantı ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor

Ancak virüsün hızla yayılması ve bazı yerlerde yeniden kısıtlamaların hayata geçmesi nedeniyle ve Almanya seyahat pazarının delta varyantı ile ilgili gelişmeleri yakından izlediği kaydedildi. Haberde, ''Mesela Alman otoritelerinin Portekiz'i yeni varyant konusunda 'endişe verici' yer olarak sınıflandırmasının ardından tatilciler Portekiz'i hızla terk etti. Ancak geçen haftanın başında bu statü 'yüksek riskli' olarak değiştirildi ve karantina ihtiyacı ortadan kalktı'' ifadelerine yer verildi.

Seyahate yüksek talep

Alman Seyahat Birliği (DRV) tarafından DPA ajansına yapılan açıklamada, Almanya'da seyahat etme arzusunun kesintisiz olarak devam ettiğine dikkat çekildi. Araştırma şirketi TATS'a göre de, temmuzda rezervasyonlar geçen yılın aynı dönemini ikiye katladı.

FTI CEO'su Ralph Schiller, ''Yaz tatillerine dönük son dakika rezervasyonlarına yüksek talep devam ediyor. Medyada Mayorka'da enfeksiyon seviyelerinin yüksek olduğuna ilişkin haberlere rağmen iptal yok.'' dedi.

Schauinsland-Reisen'in Turizm Direktörü Andreas Rüttgers ise, Portekiz dışında, delta varyantının rezervasyonlara etkisinin bulunmadığını ifade etti. Rüttgers, şu anki rezervasyonların yaz sezonuna dönük son dakika ve kış sezonu satışlarının bir karışımı olduğunu kaydetti.

Son dakika rezervasyonlarında patlama

Almanya'nın ikinci büyük seyahat grubu DER Touristik de benzer bir açıklama yaptı. Delta varyantı nedeniyle rezervasyon iptali almadıklarını ifade eden şirket, tersine, son dakika rezervasyonlarına büyük bir talep olduğunu duyurdu. DER Touristik, nisan ayından bu yana devam eden bir talep artışı olduğuna dikkat çekti.

Tam bir son dakika sezonu

DER Touristik Almanya Müdürü Ingo Burmester, ''Şu anki rezervasyonlar beklentimizin üç kat üstünde. Rezervasyonlar şu anda 2019'un şubat-ortası seviyesinde. Normal sezonlarda kış aylarında yapılan rezervasyonlar, şu anda seyahatten ortalama 8 hafta önce yapılıyor. Tam bir son dakika sezonu yaşıyoruz.'' diyor.

Lider Antalya

Şu anda rezervasyonların yüzde 75'inin akdeniz destinasyonlarına yapıldığı ve sıralamanın Antalya, Balear Adaları/Mayorka, Yunan Adaları, Almanya, Hırvatistan ve İtalya şeklinde olduğu öğrenildi.

TUI Portekiz'e geri döndü

Alman hükümetinin kısıtlamaları gevşetmesinin ardından TUI Portekiz operasyonlarına kaldığı yerden devam ediyor. Şirketin Almanya CEO'su Marek Andryszak, ''İnsanlar genel olarak son gelişmeleri bekliyor ve kısa süreler içinde rezervasyon yapıyor. Portekiz için de bunu bekliyoruz.'' dedi.



Bu Haber 08.07.2021 - 11:25:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.