Datçalı turizmcilere müjde: Problem çözüldü, seferler başlıyor

Datçalı turizmcilere müjde: Problem çözüldü, seferler başlıyor
Normal şartlarda haziran ayının ilk haftası başlayıp, ekim ayının sonuna kadar devam eden Datça-Bodrum feribot seferlerinin bu yıl hala başlamaması turizmcileri isyan noktasına getirdi. Ancak sefer izniyle ilgili yaşanan problemin bugün çözüldüğü ve seferlerin birkaç gün içerisinde başlamasının planlandığı öğrenildi.


TurizmGüncel

Kriz nedeniyle zor günlerden geçen Datçalı turizmcileri sevindirecek bir haber geldi. Datça-Bodrum feribot seferlerinin birkaç gün içerisinde başlayacağı öğrenildi.

Datçalı turizmciler, bir süredir turistlerin Datça’ya ulaşmasını büyük ölçüde kolaylaştıran Bodrum-Datça feribot seferlerinin hala başlamamasından şikayetçiydi.

'BÖYLE BİR SEZONDA SEFERLERİN YAPILMAMASI İŞİMİZİ DAHA DA ZORLAŞTIRDI'

Görüşlerini aldığımız turizmciler, kriz sebebiyle zaten büyük sıkıntıların yaşandığı böyle bir sezonda, feribot seferlerinin başlatılmamasının durumu iyice kötüleştirdiğini ifade etti.

Bodrum-Milas Havalimanı'na inen ya da kendi araçlarıyla bölgeye seyahat eden turistlerin saatlerce yolculuk yapmak yerine feribotla kolaylıkla Datça’ya ulaşabildiklerini belirten turizmciler, şunları anlattı:

‘’Okullar çoktan kapandı, Datça hala bomboş. Seferler normalde haziran ayının ilk haftasında başlardı, ancak hala ses yok. Bu seferler bize büyük bir ulaşım avantajı sağlıyordu.

Örneğin İstanbul’dan ya da İzmir’den gelen misafirler, Milas kavşağına geldiklerinde 250-300 kilometre daha araba kullanmak yerine 40 kilometre daha gidip feribotla kolaylıkla Datça’ya geçiyorlardı. İnsanlar neden kilometrelerce yol çeksin ki? Aynı şey havalimanından gelenler için de geçerliydi. Zaten zor geçen sezonda bir de böyle bir durumla karşılaşmak moralimizi iyice bozdu.’’

FERİBOT ŞİRKETİ: PROBLEM ÇÖZÜLDÜ

Seferlerin neden başlatılmadığı konusunda bilgi almak için aradığımız Bodrum Feribot İşletmeleri, sorunun Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan alınan izinlerden kaynaklandığını, seferlerin bu sebeple başlayamadığını belirtti. Şirket yetkilisi, ‘’Bugün beklediğimiz izin geldi. Seferlerin birkaç gün içerisinde başlamasını umuyoruz.’’ şeklinde konuştu.

 



Bu Haber 23.06.2016 - 13:54:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.