Corendon'dan uçuş iptalleri ile ilgili açıklama

Corendon'dan uçuş iptalleri ile ilgili açıklama

Corendon Hava Yolları da Avrupa’daki havalimanlarında yaşanan operasyonel problemler sebebiyle uçuş iptal etmek zorunda kalan havayolları arasına katıldı.


Almanya’daki havalimanları başta olmak üzere Avrupa’da birçok havalimanının temel sorunu olan personel yetersizliği havayollarının operasyonlarında önemli aksaklıklara yol açtı. Personel eksikliğinin etkisiyle yaşanan aşırı yoğunluk ve hizmet yetersizliğinin yanı sıra yoğun hava trafiği problemi nedeniyle de çok sayıda havayolu şirketi sezon uçuşlarının bir kısmını iptal etmek zorunda kaldı.

Avrupa’nın en büyük havayollarının bile yüzde 30’a varan iptaller açıklamasının ardından Corendon Hava Yolları da Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında yapacağı turistik ve etnik uçuşların bir kısmını iptal etmek zorunda kaldığını duyurdu.

“Mağdur olan yolcularımızın yaşadığı olumsuz deneyim için içtenlikle üzülüyoruz”

Avrupa’daki bayrak taşıyıcı havayollarından başlayarak birçok havayolu şirketinin mevcut durum sebebiyle iptaller açıklamasının ardından Corendon Hava Yollarından da bir açıklama geldi. Corendon Hava Yolları CEO’su Yıldıray Karaer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

 “Öncelikle, pandemi sürecinde tatil yapamayan insanların bu sezon itibariyle özledikleri tatile kavuşacakları için biz de çok heyecanlıydık. Aldığımız memnun edici rezervasyonlar sonucu yoğun bir uçuş programı ile sezona giriş yapmıştık. Fakat, özellikle sıklıkla uçtuğumuz Avrupa meydanlarında yaşanan hizmet yetersizliği sebebiyle planladığımız uçuşlardan bir kısmını iptal etmek zorunda kaldık.

İptal edilen uçuş sayısını mümkün olduğunca düşük tutmaya çalışsak da Ağustos, Eylül ve Ekim uçuşlarımızın turistik hatlarda yüzde 15, etnik hatlarda ise yüzde 25’ini iptal ettik. Son dönemde birçok havayolu gibi Corendon Hava Yolları olarak karşılaştığımız problemler sebebiyle mağdur olan yolcularımızın yaşadığı olumsuz deneyim için içtenlikle üzülüyoruz.

Büyük havalimanlarında yaşanan sıkıntılardan kaynaklı gecikmeler, yolcuların alternatif olarak küçük meydanlara yönelmesine ve bu havalimanlarının da yoğunlaşmasına sebep olmuştur.

Bununla birlikte Avrupa’da birçok havalimanının gece uçuşlarına kapalı olması operasyonları neredeyse durma noktasına getirmiş olsa da tarifemizde kalan uçuşlarımızı zamanında icra etmek için bu kararı vermiş bulunmaktayız. Herkesin mutlu bir tatil yapmak istediği bir dönemde yaşanan bu olaylar ile, seyahatin kabusa dönmesi durumu ile karşı karşıyayız. Planlı uçuşlarımızın icra edilip edilemeyeceğini sorgulayan müşterinin kaygısı, bu sektöre hizmet veren bizim gibi şirketlere büyük üzüntü vermektedir.”

“Tüm ekibimizle yoğun bir çalışma yürüterek en iyi çözümleri sunmaya çalışacağız”

Olağanüstü bir operasyonel sıkıntı yaşanan havacılık sektörünün en kısa zamanda toparlanmasını umduklarını belirten Yıldıray Karaer, “Bu zorlu dönemde yolcularımızın uzun zamandır bekledikleri tatili kaçırmamaları için alternatifler sunmaya çalışacağız. Elimizde olmayan sebeplerle yolcularımıza yansıyan bu aksaklıklar yüzünden çok üzgünüz. Yolcularımızın bu olumsuz koşullardan mümkün olduğunca az etkilenmesi için tüm ekibimizle yoğun bir çalışma yürüterek en iyi çözümleri sunmaya çalışıyoruz” diyerek sözlerini bitirdi.

Corendon Hava Yolları, uçuşu iptal edilen yolcularına, uçuşlarından 7 gün önce veya sonra olmak üzere diledikleri yeni bir uçuş için ücretsiz rezervasyon hakkı veriyor.



Bu Haber 01.08.2022 - 09:26:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Son Dakikalar!!

    ALI COBAN 03.08.2022 - 01:06

    Son 5 dakikada uçağa biniş yaptım uçağın kapıları kapanmıştı engelli asansörü gelmediği için sağ olsun elemanlar çok uğraştılar sonunda asansör geldi ve uçuş gerçekleşti lakin düsseldorf bizim bavulları göndermemiş Bekliyoruz bakalım 8 gün oldu Yinede kaptan'a teşekkürler bizi bırakmadı hava alanında

  • Orhan akosma 02.08.2022 - 12:56

    Hangi ucuslar iptal edildi? Türkiyeden yurtdisina giden ucuslarda iptal olani varmi? Söyleyinde bilelim ona göre harekrt edelim. Heryerde iptalden konusuluyor ama hangi ucus nerden nereye bisey söylenmiyor.

  • Gazi caymaz 01.08.2022 - 09:34

    15.09.22 Kayseri uçuşun da bi iptal söz konusu mu?

  • İptal edilen biletler

    Ruhi ulusoy 01.08.2022 - 02:17

    Hangi gün ve tarihlerdeki uçuşlar iptal edildi bunu lütfen açıklayın.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.