Milyonlarca dolar cirosu olan acenteler İstanbul’da buluşuyor

Milyonlarca dolar cirosu olan acenteler İstanbul’da buluşuyor

Son yıllarda kongre ve lüks turizm segmentlerinde kan kaybeden İstanbul, bu alanda yaşanan sıkışıklığı aşmak adına önemli bir buluşmaya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.


TurizmGüncel

Kongre turizminde ve lüks turizmde son yıllarda büyük gerilemele yaşayan İstanbul, bu alanda faaliyet gösteren acentelerin buluşmasına ev sahipliği yapacak. Continental Travel Show, 3-4 Şubat tarihleri arasında, InterContinental Istanbul Hotel’de yapılıyor.

70 öncü acenteden 120 katılımcı geliyor

Etkinliği düzenleyen Londra merkezli DK Design’ın Genel Müdürü Onur Korkmaz, ağırlıkı Rusya olmak üzere, Ukrayna, Kazakistan, Özbekistan, Polonya gibi ülkelerden 70 acente ve 120 katılımcının etkinlikte yer alacağını açıkladı.

‘’Ciroları 50 milyon dolar ve üzerinde’’

Etkinliğe katılan MICE ve lüks segment çalışan acentelerin ortalama cirosunun 50 milyon dolar civarında olduğunu kaydeden Korkmaz, etkinlikle birlikte hem Türkiye’ye olan güven algısının güçleneceğini, hem de ileriki süreçte Avrupalı MICE ve lüks acentelerin de Türkiye’ye bakışının değişeceğini ifade etti.

‘’Dikkatleri İstanbul’a çekmek istedik‘’

Rusya ve BDT pazarlarındaki acentelerin ulaşım kolaylığı ve bilinirlik nedeniyle daha çok Antalya’ya odaklandığını ifade eden Onur Korkmaz, etkinliği burada yaparak dikkatleri İstanbul’a çekmek istediklerini söyledi. Korkmaz, ‘’Biz bu etkinliği Antalya’da yapsaydık, kuşkusuz bizim için daha kolay olurdu. Çünkü bu bölgelerden Antalya’ya hem uçuş seçeneği fazla, hem de bilinirlik yüksek. Ancak İstanbul’un taşıdığı potansiyel göz önüne alındığında, etkinliğin burada yapılmasının daha doğru bir karar olduğunu düşünüyoruz.’’ dedi.

Onur_Korkmaz

Hem oteller hem DMC acenteleri katılacak

Yapılacak etkinliğe hem otellerin hem de DMC (destinasyon yönetim şirketi) acentelerinin katılacağına dikkat çeken Korkmaz, aralarında Türkiye’den Regnum Carya, Çırağan Palace Kempinski, Consul Travel, Rixos, Hilton gibi otellerinde de bulunduğu 40 şirketin etkinlikte yer alacağını ifade etti.

Deep in Bosphoorus Night

Yapılacak etkinlikle ilgili detayları da paylaşan Onur Korkmaz, ‘’Katılımcılar görüşme yapmak istedikleri isimleri sistemden seçerek randevu talep edecek. 15’er dakika arayla görüşmeler gerçekleştirilebilecek ve katılımcılar günde 30 görüşme yapma imkanı bulacak. Aynı günün akşamı saat 20.00’den sonra ise Sortie Club’da düzenleyeceğimiz ‘Deep in Bosphorus Night’ isimli geceyle, katılımcılarımız sınırsız bir eğlence yaşayacak. 4 Şubat’ta düzenleyeceğimiz İstanbul şehir turuyla katılımcılar, İstanbul’u daha yakından tanıma fırsatı bulacak.’ dedi.

‘’MICE ve lüks segmentinde bulundukları ülkelerin öncü acenteleri’’

İstanbul’a gelecek acentelerin MICE ve lükse segmentte, bulundukları ülkelerin öncüleri olduğunun altını çizen Korkmaz, ‘’Bu acentelerin yetkililerini bu tip organizasyonlara dahil etmek zordur. Ancak ciddi potansiyel gördükleri şehirlerdeki organizasyonlara dahil olurlar. Bu açıdan bu acente temsilcilerinin İstanbul’a gelmesi İstanbul açısından son derece önemli. Biz bu etkinliği çok daha kalabalık bir katılımcı grubu ile de yapabilirdik. Ancak istediğimiz kuru kalabalık değil, iş yapan, üreten, kara veren ve çevresinde kanaat oluşturabilen isimlerin etkinliğe katılmasıydı. Şu ana kadar hem yurt dışındaki katılımdan hem Türkiye içindeki talepten son derece memnunuz. Önümüzdeki yıllarda bu etkinliği Kapadokya, Bodrum gibi destinasyonlara da yaymak istiyoruz.’’ diye konuştu.



Bu Haber 18.11.2019 - 19:54:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.