Çinli lüks otel zinciri denizaşırı ilk otelini İstanbul'da açıyor

Çinli lüks otel zinciri denizaşırı ilk otelini İstanbul'da açıyor
Çinli lüks otel zinciri, Mar Yapı’nın İstanbul Güneşli’de ünlü tasarımcı Philippe Starck’ın projelendirdiği binasını grup markalarından Wanda Vista İstanbul adıyla işletecek. 2018’de hizmete girmesi planlanan Wanda Vista İstanbul, Wanda Hotels Grubu'nun denizaşırı ülkelerde açılan ilk tesisi olacak.


Otelin anlaşmasına ilişkin imza töreni, Çin’in Şanghay kentinde Wanda Hotels & Resort Başkanı Qian Jin ile Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök’ün katılımıyla gerçekleştirildi. Wanda Grubu ile anlaşmaktan son derece memnun olduğunu belirten Özkök, “Wanda Hotels uluslararası lüks otel markaları arasındaki rekabette önemli bir avantaja sahip. Rekabetin yoğun olarak yaşandığı konaklama sektöründe bu rekabette öne geçmiş olan Wanda Grubu’nun bir markasını Türkiye’ye getirmiş olmaktan mutluyuz. Bu iş birliğinin Çin ve Türkiye arasında giderek hızlanan iş birliğine olumlu katkı yapacağına inanıyoruz. Wanda Vista İstanbul, sadece Çin’de gelecek misafirleri değil, dünyanın dört bir yanında gelecek misafirlerini ağırlayacak” dedi.

150 ODALI LÜKS OTEL

2018 yılında Wanda Vista İstanbul olarak hizmet verecek olan bina ünlü tasarımcı Philippe Starck’ın imzasını taşıyor. Binanın daha önce G-YOO olarak hizmete vereceği açıklanmıştı. Ancak dün Şanghay’da gerçekleştirilen imza törenden sonra binanın Wanda Vista İstanbul adıyla hizmet vereceği netlik kazandı. İstanbul Güneşli’deki bina 150 odalı lüks bir otel olarak hizmet verecek.

''İLK ADIMIN İSTANBUL'DA ATILMASI SON DERECE DEĞERLİ''

İstanbul’da hizmete açılacak grup bünyesindeki markalardan biri olan Wanda Vista’nın denizaşı ülkelerde açılan ilk tesisi olduğuna dikkat çeken Wanda Hotels & Resort Başkanı Qian Jin, “Dün attığımız imzayla, Çin’in yarattığı bu lüks markayı, uluslararası arenaya ilk kez çıkarmış olduk. İlk adımın da İstanbul’da atılmasını son derece doğru buluyorum” dedi.

WANDA'NIN İN'DE 104 TANE OTELİ VAR

Çin’in lüks otel markası olarak öne çıkan Wanda Hotels & Resorts, 2012 yılında kuruldu. Günümüzde Çin’in 50 şehrinde işlettiği veya sahibi olduğu otel sayısı 104’de ulaşmış durumda.  Wanda Grubu, bünyesinde ultra lüks hizmet veren Wanda Reign, lüks hizmet veren Wanda Vista, delüks hizmet veren Wanda Realm ve cazip fiyatlı hizmet veren Wanda Jin gibi dört otel markasını barındırıyor. Markalarını dünyaya da açma kararı alan Wanda yönetimi, 2020 yılında otel sayılarını 160’a çıkarmayı hedefliyor. Yeni projeler arasında Londra, Sidney, Şikago, Los Angeles gibi şehirler de bulunuyor.







Bu Haber 24.02.2017 - 09:28:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.