Çin’de otaya çıkan koronavirüs nedeniyle, önceden bu ülkeye tur satın almış vatandaşlar iade alabilecek.
Habertürk televizyonuna konuyla ilgili bilgi veren TÜRSAN Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Kuk, ‘’Bunlar ‘force majeure’ dediğimiz özel durumlar, dolayısıyla turlarını iptal etme hakları var. Turlarını iptal ettikleri gibi, ödedikleri paraları geri alma hakları var. Çünkü bu sağlık sorunu, önemli bir konu.’’ dedi.
Bu aşamada Çin’e kontrol altında ve dikkatli seyahat düzenlemek durumunda olduklarını kaydeden Hamit Kuk, ‘’Ama yine de vatandaşlarımız ‘ben bu işten çekindim, tatilimi iptal etmek istiyorum’ dediği zaman, seyahat centeleri ile görüşerek paralarını geri alabilirler.’’ ifadelerini kullandı.
Bazı acentelerin iadeye yanaşmadığı şeklindeki hatırlatma üzerine ise Hamit Kuk, ‘’Böyle durumlarda TÜRSAB’a başvurmaları gerekiyor. Bizim TOAR isminde bir ihtisas başkanlığımız var. Buraya gelen şikayetler titizlikle değerlendiriliyor, ilgili cente ile görüşülüyor. Bu acentelerin savunması alındıktan sonra da gerekli kararlar alınıyor.’’ dedi. Kuk ayrıca, bu aşamada hem Türkiye Cumhuriyeti’nin hem de Çin Halk Cumhuriyeti’nin alacağı kararların önemli olduğunu kaydetti.
Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.
www.turizmguncel.com internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve fotoğrafların her türlü hakkı Turizm Güncel A.Ş.’ye aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.
Copyright © 2018 - Tüm hakları saklıdır. Turizm Güncel
Tasarım & Yazılım Altyapısı DataNet Bilgi Teknolojileri