CHP'li vekilden Firuz Bağlıkaya ile Mehmet Nuri Ersoy'a çağrı

CHP'li vekilden Firuz Bağlıkaya ile Mehmet Nuri Ersoy'a çağrı
CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet nuri Ersoy'la TÜSAB Başkanı arasındaki çatışmanın sektör zarar verdiğini söyledi.

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet nuri Ersoy'la TÜSAB Başkanı arasında yaşandığı belirtilen çatışmayı Meclis gündemine taşıdı. “Bu iki eski dost arasındaki çatışma sektöre büyük zarar vermekte. İkisinin de o koltuklara kendi şahsi sorunlarını taşıması çok yanlış!” ifadelerini kullanan Yılmazkaya Turizm Bakanıyla, TÜRSAB Başkanının o işgal ettikleri koltuklar, temsil ettikleri ve sorumlu oldukları kurum, kuruluş ve kişilere karşı yapmak zorunda oldukları işler için onlara emaneten verilmiştir. Bu iki dostun biran önce barışması yaşanan sorunun çözülmesi adına ve turizm sektörünün rahatlaması için önemli bir adım olacaktır.'' dedi.

''1 milyon kişi işsiz kalacak''

Turizm sektöründe yaşanan iflasların 1 milyon dolayında işsizi açığa çıkaracağını kaydeden Yılmazkaya TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Turizm sektörünün durumu kötü. Bacasız sanayi, turizm sektörü COVID-19 salgını nedeniyle bitme noktasında. Avrupa Birliği, seyahat yasağı olan ülkeler arasında ülkemizi de ilan edince sektör iyice iflas durumuna geldi. Ayrıca bu süreç böyle devam ederse 1 milyon işsiz açığa çıkacak, işsizlik artacak.

''Turizm Bakanı tarafından bekletiliyor, onaylanmıyor''

Turizm acentelerinin belge devirleriyle ilgili hazırlanan taslak ve denetlemeden tutun da personel özlüğü haklarıyla ilgili çalışmalara kadar her şey Turizm Bakanı tarafından bekletilip onay ve imza edilmediği turizm acenteleri tarafından dillendirilmektedir. Sayın Bakan ile TÜRSAB Başkanının aralarındaki husumeti bir kenara bırakarak batmakta olan turizm sektörünün sorunlarına odaklanması birinci öncelikleri olmalıdır, yoksa turizm sektörü can çekişiyor.”



Bu Haber 09.07.2020 - 11:44:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Fatih Ozan 09.07.2020 - 05:16

    Sayın ilgililer, Lütfen, havayolu firmaları 2021 yılı programlarını tamamlamadan, daha önce verilen yakıt desteğini gündeme getiriniz. Saygılarımla

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.