CHP iktidara geldiğinde turizm sektöründe neler yapacak?

CHP iktidara geldiğinde turizm sektöründe neler yapacak?

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, iktidara geldiklerine turizmde neler yapacaklarını açıkladı.


TBMM Genel Kurulunda bir konuşma yapan CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, iktidara geldiklerinde turizm alanında neler yapacaklarını açıkladı.

İspanya ile aramızdaki fark 5 milyar dolardan 88 milyar dolara çıktı”

2002 yılında turizmde İspanya ile Türkiye arasındaki farkın 5 milyar dolar olduğunu belirten Hüseyin Yıldız, 2019 yılında gelindiğinde Türkiye’nin 32, İspanya’nın ise 120 milyar dolar turizm geliri elde ettiğini açıkladı.

CHP iktidara geldiğinde turizm alanında yapacağı çalışmalarla ilgili konuşan Yıldız özetle şu noktalara dikkat çekti:

*Turizmcilere buradan sesleniyorum, 10 milyon insana sesleniyorum: Önümüzdeki ilk seçimde iktidara gelir gelmez ilk yapacağımız iş, sizin bütün bankalardaki borçlarınızın faizlerini sıfırlayacağız.

*Uzun vadede turizmcilere kredi sağlayacağız,

*Bütün vergi borçlarını sıfırlayacağız.

14 bin tane acenteye sesleniyoruz: Biz 3 tane firmayı büyütmeyeceğiz, 14 bin tane acenteye eşit

*İç piyasada bir firma bütün otellerin yüzde 80'ini eline almış, başka firmaları o otele sokmuyor ve bu fiyatlarla Türkiye'deki vatandaşımız gidip de insan gibi orada tatilini yapamıyor. Yani 20 dolara, 30 dolara, 40 dolara yabancı gelip burada tatil yaparken benim vatandaşım 2 bin lira vermek zorunda. Bunun sebebi de bu yasada tek yetkililiği bir firmaya verdiğiniz için.

*Bu nedenle, gelir gelmez 1618 sayılı Yasa'yı değiştirerek herkesin önüne açacağız” dedi.

“Otellerin yüzde 80;’i yabancıların eline geçer”

Türkiye’de otellerin yüzde 20’sinin yabancıların elinde olduğunu ileri süren Hüseyin Yıldız, “Şu an otellerin yüzde 20'si yabancıların eline geçti. Şayet buna bir çözüm yolu bulmadığınız takdirde, önümüzdeki sene, göreceksiniz, turizm bölgesindeki otellerin yüzde 80'i de yabancıların eline geçer.” diye konuştu.

“14 bin acente fatura kesemedi”

Yıldız, konuşmasının devamında şunları söyledi:

Ülkemizde yaklaşık 14 bin acente var. Seyahat acentelerine, geçen sene Sayın Bakan 90 milyon dolar kredi sağladı; yalnız sadece 3 firmaya. Yani otuzar milyon dolar 3 tane firmaya kredi sağlandı, geriye kalan 14 bin tane acente fatura kesemedi. Otelcilerle konuşuyorum, otelciler diyor ki: "Sayın Vekilim, ben geçen yaptığım anlaşmayla -Türkiye'de enerjinin fiyatı yüksek, yüzde 200 zam geldi; gıda sektöründe yüzde 150 zam geldi- şu an, gelen o müşteriyi sadece doyurabilirim, yatak ücreti alsam dahi zarar ediyorum. Benim kredi borcum var, benim vergi borcum var, ben nasıl ödeyeceğim?" diye isyan ediyor.



Bu Haber 23.04.2022 - 16:15:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.