Cevahir Holding'de miras kavgası

Cevahir Holding'de miras kavgası
Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Cevahir’in geçtiğimiz eylül ayında hayatını kaybetmesinin ardından, çocukları arasında miras gerginliği başladı. Aysun Cevahir Greenall, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe vererek babasından kalan mirastan hakkını istediği için ağabeyi Yusuf Cevahir tarafından tehdit edildiğini ve şiddet gördüğünü iddia etti.


Eylül ayında hayatını kaybeden İbrahim Cevahir'in kızı Aysun Cevahir Greenall, ağabeyi Yusuf Cevahir hakkında suç duyurusunda bulundu. Hürriyet'ten Ayşegül Usta'nın haberine göre, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Aysun Cevahir Greenall, 17 Şubat 2016 tarihli suç duyurusu dilekçesinde, babasının ölümünün ardından şirketteki hisselerini istediğini ağabeyi Yusuf Cevahir’in de kendisine yönelik olarak “Sana bir kuruş vermeyeceğim. Bütün paralar benim kontrolümde, hisselerini de kimseye aldırtmayacağım” dediğini iddia etti. 
 
Aysun Cevahir Greenall, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında müşteki olarak verdiği ifadesinde ise şunları söyledi:

“Şüpheli benim ağabeyim olur. Babam öldükten sonra Yusuf Cevahir isimli ağabeyimle babamdan kalan şirketlerin yönetimi konusunda aramızda ihtilaf çıktı. Ağabeyim tüm şirketlerde bana ait olan hisseleri vermeyeceğini söylüyor. Benim hisselerimle ilgili olarak benden habersiz yatırımlar yapıyor. 
 
Dün 15.00 sıralarında Çağlayan’daki şirket ofisine gittim. Orada ağabeyimden evrakları istedim. Ben sekreterin yanında otururken yanımdan geçti. Kolumdan tutup beni odasına doğru fırlattı. Odanın kapısını arkadan kilitledi ve odanın içerisinde beni yumrukla dövmek istedi. Suratıma tükürdü. Odanın içerisinde beni hırpaladı. Pınar isimli sekreter bu olayı görmüştür. Hakkımı vermiyor. Can güvenliğim tehlikededir. 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’daki tedbirlerin uygulanmasını istiyorum. Şikayetçiyim. Uzlaşmak istemiyorum.”

Aysun Cevahir Greenall, “Darp-cebir raporunu savcılıktaki dosyama sundum” dedi.
 
YUSUF CEVAHİR: SUÇLAMALAR ASILSIZ

Aysun Cevahir Greenall’un suç duyurusunun ardından Cevahir Holding’ten yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Aysun Cevahir tarafından yönlendirilen tüm suçlamalar asılsız olup, Cevahir Holding’in ve Cevahir Ailesi’nin bu tip suçlamalarla yüz yüze kalması elem vericidir. Konu edilen miras suçlamalarıyla ilgili hukuki süreç devam etmekte olup, kardeşler arasında hiçbir uzlaşmazlık bulunmamaktadır. Cevahir Ailesi; Türkiye Cumhuriyeti anayasınına uygun olarak miras paylaşım sürecini devam ettirmektedir.''

 


Bu Haber 19.02.2016 - 10:01:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.