Çavuşoğlu 'kasıtlı' demişti, ABD'den yeni vize adımı

Çavuşoğlu 'kasıtlı' demişti, ABD'den yeni vize adımı

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun AB ve ABD'yi Türk vatandaşlarının vize süreçlerinde gereksiz zorluk çıkartmakla suçlamasının ardından, Washington Türkiye'deki vize işleme kapasitesinin arttırılacağı sözü verildi.


Son dönemde Türkiye'den ABD vize başvurusu yapan vatandaşlar 15 aya kadar uzayan bekleme süreleri ile büyük gecikmelerle karşı karşıya kalıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ABD'yi ve ayrıca bazı Avrupa ülkelerini vize başvuru süreçlerini kasıtlı olarak uzattığını ifade etmişti.

Euronews’te yer alan haberde,  Çavuşoğlu’nun bu durumu önümüzdeki yıl Türkiye'de yapılacak seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı ve iktidardaki AK Parti'yi utandırma çabası olduğunu ileri sürmesi NATO müttefikleri arasında yeni bir gerilim konusu olma potansiyeline sahip olduğu ifade edildi.

Çavuşoğlu’nun açıklamasının ardından, ABD Dışişleri Bakanlığı ise Washington'un sorunun tırmanmasını istemediğini belirtti ve "Bunun ikili ilişkimizde rahatsız edici olmasını istemiyoruz." açıklamasında bulundu.

Yetkili, Ankara'da yeni bir ABD büyükelçiliği kompleksinin açılmasıyla birlikte Washington'ın buradaki rutin göçmen olmayan vize randevularına devam edeceğini belirterek  "Türkiye'deki gecikmelerin üstesinden gelmek için çok çalışıyoruz ve Ankara'da yeni tamamlanan ABD Büyükelçiliği yerleşkesinin vize işleme kapasitemizi genişletmemizi sağlayacak olmasından çok memnunuz." ifadelerini kullandı.

Planlanan yeni işleme kapasitesi ilavesiyle bekleme sürelerinin azalabileceğini de söyleyen yetkili, "Başvuru sahipleri, mevcut vize bekleme sürelerini görmek için web sitemizi takip etmeli. Mevcut randevusu olanlar, daha erken bir randevu varsa, web sitesi üzerinden randevularını yeniden planlayabilirler." şeklinde konuştu.



Bu Haber 25.08.2022 - 09:55:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Kasıt var

    İbrahim Mersen 26.08.2022 - 01:37

    Vize işlemleri için prosedürü tamamlayanlara zaten uzun aralı randevu veriliyor. Randevuya gidenlerin çoğu ya red cevabı alıyor ya da biz size haber vereceğiz denilip gönderliyor. Almanya bazı sektörlerde çalıştıracak işçi sıkıntısı çekmesine rağmen iş başvurusu olumlu sonuçlananlara bile randevu veya vize vermiyorlar.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.