Budak Ersoy’u istifaya davet etti

Budak Ersoy’u istifaya davet etti

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Bodrum’daki arazi tahsisi ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u istifaya davet etti.


CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy arasında Bakanlığın bütçe görüşmeleri üzerinde TBMM’de başlayan tartışma Twitter’a taşındı. Ersoy’u paylaştığı videoya başka bir video ile yanıt veren Budak, Bodrum’daki arazi tahsisi konusunun ne olduğuna da açıklık getirdi.

Şirketine ait Bodrum Türkbükü’ndeki tesise ek tahsis verildiği ile ilgili iddiaya yanıt veren Ersoy, TBMM’de şu ifadeleri dile getirmişti:

“Asli işlemden kasıt ana yerin tahsisisi ise 2000 yılında yapılmış. Otelin inşa edilmesiyse ilk otel inşaatı 2010 yılında yapılmış. Eğer asli konu firmaya 25 dönüm ek tahsis verilmesiyse, bu işlemi 2012’de uygun görülmüş. Bütün bu asli işlemler ben bakan değilken, hatta bu firmanın sahibi bile değilken gerçekleşmiş. Benim firmam bu firmayı satın aldığı tarih ise 2020. Resmi belgeyi de getirdim. Burada ne yazıyor? 31 Mayıs 2012. Bakanın da imzasına bakın. Benim değil. 2012 yılında verilmiş olan ek tahsis. Ana tahsisin uzağında değil. Bitişiktir. Zaten bitişik olmasa teknik ve mevzuat gereği ek tahsis verilemez. İsteseniz de değiştiremezsiniz. Peki 2021’deki işlem nedir? 2012 yılında ek alan verilmesi uygun görülen, yoğun ağaç dokusu bulunması nedeniyle arazinin ağaç yoğunluğu çok az olan ve geri plandaki yere kaydırılması işlemidir. Çok doğru ve gerekli bir işlemdir. Siz rahatsız olacaksınız diye ağaç mı kesseydik. Doğru bir işlem yapıldı.”

“Asıl sorun Ersoy’un bakanlık gücünü kullanması”

Ersoy’un yaptığı paylaşımı alıntılayarak konuya açıklık getiren Çetin Osman Budak ise yatırımcıların bakanlıktan tahsis alabileceğini ancak asıl konunun Mehmet Nuri Ersoy’un bakanlık gücünü kullanması olduğunu ifade etti. “Sorun sizin tahsise karar veren Bakanlık makamında oturuyor olmanız. Siz sıradan bir yatırımcı değilsiniz.” diyen Çetin Osman Budak şu noktaların altını çizdi:

“Bakanlığınız sırasında, 24 Eylül 2021 tarihinde, Bakanlığınıza bağlı Arazi Tahsis Komisyonu kararıyla tahsis edilen ek alanın yerini değiştirdiniz. Bu karar sizin adınıza imzalandı.

Şirketin tamamı sizin. Tahsis kararını sizin adınıza imzalayan Bakanlığınızda çalışan Genel Müdür Vekili. Bunu siz de inkar etmiyorsunuz. Zaten inkar edemezsiniz çünkü iyi ki hala bağımsız gazeteciler @BirGun_Gazetesi var ki belge basında gündem oldu.

Ağaç sevgin gözlerimi yaşartıyor!!! @MehmetNuriErsoy. 'Daha fazla ağaç kesmemek için alanı değiştirdik' bahanesi, hiç inandırıcı değil. Turizm Teşvik Yasası'nda yaptığınız değişiklikle, ormanların, meraların, yazlık ve kışlakların turizm yatırımlarına tahsis yetkisini Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan kendi Bakanlığınıza aldınız. Temmuz 2022'de tahsis ilanına çıktığınız 51 kamu taşınmazının 28'i orman alanı.

Ormanların yok edilmesi ve ranta açılması konusunda hassasiyetiniz sıfır. Yıllardır yaptığımız çağrıya kulaklarınızı tıkıyorsunuz. Ya ticaret yapın ya da Turizm Bakanlığı... Oturduğunuz koltuğun ahlaki sorumluluğunu taşıyamıyorsunuz...

“İstifa edin!”

Demokrasilerde kendi şirketine kamu taşınmazı tahsisi ile ilgili karar veren bir Bakan, bir dakika koltuğunda oturamaz. Bir kez olsun doğru olanı yapın ve İSTİFA EDİN!!!”



Bu Haber 10.12.2022 - 06:43:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Istifa

    Turizmci 11.12.2022 - 07:15

    Istifaya davet etmek bu kadar kolaysa ben de Sayın Budak'ı istifaya davet ediyorum bunca yıldır CHP nin turizm referansı olarak eleştirmek ve istifaya davet etmek dışında olumlu ne katkısı olmuş Türk turizmine? Alternatif ne oneri getirebilir varsa onları duyalım.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.