Bu fotoğraf 10 Kasım'da Antalya'da çekildi

Bu fotoğraf 10 Kasım'da Antalya'da çekildi
IATI ana sponsorluğunda düzenlenen Türkiye Motor Sporları Federasyonu 10 Kasım Atatürk'ü Anma Kupası Türkiye Jetski 2. Etap Yarışması, Antalya, Konyaaltı sahilinde gerçekleştirildi. Yarışmada, ilginç fotoğraflar objektiflere yansıdı.

 
Yurt içi ve yurtdışından  30'u aşkın sporcunun katıldığı organizasyonda Antalyalılar birbirinden farklı gösteriler ile keyifli anlar yaşarken, Jetski sporu ile de tanışma imkanı buldular.
 
Yarışmalar saat 09:05'te, denizin üstünde gerçekleştirilen Ata'ya Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilen bu etkinlik büyük bir ilgi çekti.

Yarışma Katılımcıları Ata'ya saygı duruşunda
 
Yarışmalar dört farklı kategori de gerçekleştirildi.
 
Drag Kategorisi: Bu kategoride teknik olarak aynı kapasiteye sahip Jetskilere 2'li gruplar halinde yarışan sporcular 100 metrelik mesafeyi rakiplerinden daha çabuk bitirmek için mücadele verdiler.


Drag yarışlarından bir sahne
 
Drag yarışlarından sonra sporcular 2,5 km lik parkurda zamana karşı gerçekleştirilen slalom yarışmasında mücadele ettiler.
 
Slalom yarışları sadece hızı değil, sporcuların kontrol becelerini de test ediyor

Müsabakalara verilen arada IATI Jetski Team sporcuların su üstünde düzenlediği gösteriler izleyenlerin büyük beğenisini topladı.
 
IATI Jetski Team Sporcusu, AirChair– Hydrofoiling Avrupa Şampiyonu Heinrich Hoerth Airchair üzerinde hünerlerini gösterirken
 
IATI Jetski Team Sporcuları, Ali Komşusu ve Oraphan Thereponitic'in su üzerindeki muhteşem dansları
 
IATI Jetski Team sporcularının showundan başka bir kare
 
Gösterilerin ardından müsabakalar Freestyle ve Endurance kategorileriyle devam etti.

Freestyle kategorisinde sporcuların yaptıkları hareketlere hakemler tarafından artistik puanlar veriliyor.
 
Ali Komşusu - Freestyle Gösterisi
 
 
Endurance kategorisinde sporcular daha önceden belirlenen parkurda 25 tur sürekli dönerek dayanıklılıklarını test ediyorlar.

Endurance etabından bir kare
 
Çekişmeli geçen müsabakalarda IATI Jetski Takımı Drag, Slalom ve Endurance kategorilerinde birinciliği kimseye kaptırmadı.
 
Su sporlarını desteklemek ve Antalya'nın tanıtımına katkıda bulunmak için IATI tarafından gerçekleştirilen organizasyon, hem yerel yetkililerin hem de Antalyalı'ların beğenisini topladı. Çok büyük bir sahil şeridine sahip Antalya'da uluslararası su sporu organizasyonları için büyük bir potansiyel bulunduğunu belirten IATI yetkilileri, düzenlenecek organizasyonlar ile Antalya turizmini 12 aya yaymak ve daha değişik kitlelere de açmanın mümkün olacağını kaydettiler.
 
 


Bu Haber 11.11.2013 - 14:27:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Harika 11.11.2013 - 03:12

    Böyle bir şirkete de böyle şık bir hareket yakışır süper

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.