Bodrum'un ünlü oteline 'sommelier' genel müdür

Bodrum'un ünlü oteline 'sommelier' genel müdür
Bodrum'da bulunan Mandarin Oriental'in genel müdürlüğü görevine, Türkiye'nin ilk resmi sommelieri (şarap uzmanı) Harun Dursun getirildi.


1 Mayıs 2018 tarihinde Mandarin Oriental, Bodrum’daki görevine başlayan Harun Dursun, 20 yıl boyunca Hyatt Oteller Grubu’nun Türkiye, İngiltere ve Ürdün’deki otellerinde çeşitli üst düzey pozisyonlarında görev yaptı. Son olarak 2013–2018 yılları arasında genel müdür olaak Ürdün’deki Grand Hyatt Amman’da görev yapan Harun Dursun, Türkiye'nin ilk resmi sommelieri (şarap uzmanı) olarak biliniyor.



Harun Dursun, lisans eğitimini 1994 yılında Mersin Çukurova Üniversitesi’nde Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümünde tamamladıktan sonra, master eğitimini İskoçya’nın Glasgow şehrindeki Strathclyde Üniversitesi’nde Uluslararası Otel İşletmeciliği Bölümü’nde bitirdi.

1998 yılında Hyatt Oteller Grubuna katılan Dursun, 2010 yılında grubun ilk Türk Genel Müdürü olarak Park Hyatt İstanbul’da göreve başladı.

ULUSLARARASI ALANDA TÜRKİYE'Yİ TEMSİL ETTİ

Türkiye’nin ilk resmi sommelieri unvanına sahip olan Harun Dursun, Türk Sommelier Derneği’nin de kurucu üyelerinden biri. Dernek bünyesinde başkan yardımcısı görevinde bulunan Dursun, üç kere Avrupa, iki kere de Dünya Şampiyonlar Ligi’nde Türkiye'yi temsil ederek Avrupa’da üç kez yarı finalistliğe yükseldi.



Bu Haber 12.05.2018 - 11:13:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Rafet GÜZEL 12.05.2018 - 02:05

    Gereksiz bir haber başlığı olmuş. yakıştıramadım.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.