Bodrum-Cennet Koyu’na yapılacak lüks otelle ilgili suç duyurusu

Bodrum-Cennet Koyu’na yapılacak lüks otelle ilgili suç duyurusu

Cengiz İnşaat’ın sahibi Mehmet Cengiz’in Bodrum-Cennet Koyu’na yapacağı otel ve villa projesi ilgili üç bakanlık hakkında suç duyurusunda bulunuldu.


İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun, Mehmet Cengiz’in Cennet Koyu’na yapmacağı otel + villa projesi ile ilgili suç duyurusunda bulundu.

Başta Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı olmak üzere, ilgili tüm kurum ve kuruluşların Cennet Koyu olayında, idari yargı kararlarını yerine getirmemek suretiyle görevi kötüye kullandıklarını ileri süren Ergun, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.Devir ve tescil işlemlerinin Danıştay kararına rağmen gerçekleştirilmiş olmasını “hukuki dayanaktan yoksun kalmış olması nedeniyle yolsuz tescil durumu” olarak niteleyen Ergun, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan re’sen tespit edilecek sair sebeplerle; şüpheliler hakkında gerekli soruşturmanın yapılmasını ve kamu davası açılmasını talep etti.İYİ Partili Ergun konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İYİ Parti olarak bu hukuksuzluk ve yağma düzeni ile mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Ünlü mücevher markası Bulgari’nin sahibi olduğu Bulgari Hotels & Resorts ile anlaşan Cengiz İnşaat, söz konusu arazi için Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığından “ÇED gerekli değildir” raporu almıştı. Proje kampsamında araziye 100 villa ve 184 odalı Bulgari Hotel yapılması planlanıyor.



Bu Haber 28.12.2022 - 09:53:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Suphi öğüt 31.12.2022 - 10:25

    Yağma hasanin malları gibi yagmaliyorlar. Ama az kaldı. Seçimden sonra nasıl olsa gidecekler. İnşallah o zaman iptal edilir.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.