Bir tatilcinin isyanı: Caprice Hotel'de neler oluyor?

Bir tatilcinin isyanı: Caprice Hotel'de neler oluyor?
Geçtiğimiz günlerde iskelenin çökmesi ve 2'si ağır 8 kişinin yaralanmasıyla gündeme gelen Didim'deki Caprice Hotel'de odaların ikiye bölünerek kapasiteninin arttırıldığı ortaya çıktı. Otelden devre tatil satın alan yurttaşlar şikeyet yağdırırken, bakanlığın oteli denetlemesini talep ediyor.


TurizmGüncel - Özel

İskele çökmesi sonucu 2'si ağır 8 kişinin yaralandığı Didim-Akbük'teki Caprice Thermal Palace Hotel'de neler oluyor? İskelenin çöktüğü dönemde otelde tatil yapan bir vatandaş, TurizmGüncel'e ulaşarak yaşadıklarını ve otelin içler acısı durumunu anlattı.



''İSKELE ÇÖKTÜ ELEKTRİK KESİLMEDİ''

Caprice Hotel'e 20 aile olarak tatile gittiklerini belirten Mustafa adlı yurttaş, ''Biz dışarıda iskeleyi izlerken çökme meydana geldi. Bunun üzerine çalışanlar denize atladı. Bu arkadaşları sürekli elektrik çarpıyordu. İskele çöktüğünde şalterler niye atmadı büyük bir soru işareti. Elektriğin kesilmesi neredeyse yarım saat sürdü.'' dedi.

OTEL SUÇU BELEDİYEYE ATTI

Olayın ardından otelin müdürüyle konuşmaya gittiğini ve ''Böyle bir ihmal olur mu, hiç mi bakım yapmadınız?'' sorusunu sorduğunu belirten Mustafa, genel müdürün ''iskelenin sorumluluğu belediyede'' yanıtını verdiğini aktararak, ''Böyle bir zihniyet olabilir mi? Evet olabilir ama kullanıcısı otelin kendisi. Otel sahiplenmiş iskeleyi ama tek bir bakım yapıldığı yok. İskele ayaklarının demiri çürümüş betonu çatlamış.'' ifadelerini kullandı.

''YARALIYA DENİZEDEN ÇIKARILDIĞI ANDA MÜDAHALE EDİLMEDİ''

Sahil Güvenlik ekibinin olayın sonlarına doğru geldiğini belirten Mustafa, ''Olay yerine gelen ambulans ekibi 'bizim görevimiz değil' diyerek suya girmedi. Bir kadın suyun içinde fena halde sıkışmıştı. Sudan çıkarılan bu kadın sedyeyle ambulansa götürüldükten sonra kalp masajı yapılabildi. Şimdi soruyorum; bu kadına denizden çıkarıldığı anda müdahale edilmesi gerekmiyor muydu.'' dedi.

İskele çökmeden bir gün önce de oteldeki iskelenin çöktüğünü aktaran Mustafa, ''Allahtan asansör birinci kattan düştü. Her gün ortalama iki asansör servis dışı bırakılıyordu. Asansörlerde  muayenelerinin yapılmış olduğunu gösteren yazılar vardı. Ancak muayeneyi yapan şirket bu asansörlere gerçekten baktı mı tartışılır.'' şeklinde konuştu. 



ODALAR KÜÇÜLTÜLMÜŞ


Caprice Hotel'de daha önce konakladıkları 34 metrekare odaların ikiye bölünerek bir odanın ikiye çıkarıldığını aktaran Mustafa, ''Kaldığım oda 12 metrekareye düşürülmüştü. Düşünün, çocuğumun beşiğini bile sığdıramadım. Yan odadaki konuşmaları, horlamaları duyuyorsun. Sırf bu nedenle iki aile oteli erken terk etti. Biz ise orada 20 aile olarak tatil yapıyorduk. Biz o odaları kabul etmedik. Resepsiyonda sert tartışmalar yaşadık. Sonra müdür geldi ve odaları bir tık büyüttüler. Büyüttüler dediğim de, sadece beşiği sığdırabildik. Odada adım atacak yer yok. Kıyafetler yerlerde. Odada dolap bile yoktu.'' diyerek yaşadıklarını anlattı.

OTEL YOĞUNLUĞU KALDIRMIYOR

Odaların bölünerek oda sayısının arttırılmasıyla birlikte tesisin insan kapasitesini kaldıramaz hale geldiğini aktaran Mustafa, ''Ne temizlik açısında ne yemekler ne lokantalar ne asansörler ne de iskelesi!'' dedi.


Mustafa son olarak, ''Düşünün tatildesiniz daha önce keyif aldığın odalarda şimdi ise rezillik perişanlık çekiyorsun.'' ifadelerini kullandı.



ATABAY: İSKELENİN BELEDİYE İLE İLGİSİ YOK

Konuyla ilgili olarak ulaştığımız Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay ise, çöken iskele ile ilgili olarak belediyenin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını belirtti. Atabay, ''Orası mühürlenmiş bir iş yeri. Biz 2006 yılından beri oradaki hiçbir işe izin vermedik. İskeleyi kendileri yaptılar. Ancak çevre ve Şehircilik Müdürlüğü o iskeleye izin vermemiş. Konuyla ilgili olarak elimizdeki bilgileri Didim Kaymakamına da sunduk.'' dedi.

VATANDAŞ 'BAKANLIK OTELİ DENETLESİN' DİYOR

Caprice Thermal Palace Hotel'in müşterileri, büyük oranda devre tatil satın alan insanlardan oluşuyor. Tesiste peşin para vererek 3-5-10 yıl tatil alan insanlar bulunuyor. Tatili aldıkları dönemde büyük olan odaların şimdi küçültülerek iki odaya bölünmesi tatilcileri isyan ettiriyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğünün web sitesinde, Caprice Thermal Palace Hotel hala 4 yıldızlı tesis olarak görülüyor. Tatilde mağdur olan vatandaşlar, otelin bakanlık tarafından denetlenip denetlenerek yaşanan olayla ilgili sorumluların cezalandırılmasını talep ediyor.

Şikayetvar.com adlı sitede Caprice Thermal Palace Hotel'le ilgili onlarca şikayet yer alıyor. Şikayetlerin çoğunlukla haberimizde değinilen başlıklardan oluşması ise dikkat çekiyor. İşte otelle ilgili yazılan şikayetlerden bazıları:







Bu Haber 08.05.2018 - 09:59:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Hülya Ekşi 03.01.2020 - 03:24

    2019 da giden yok mu

  • Işın 20.07.2019 - 09:36

    Otelden memnun olanlar bin tl ye bedava tatil yapanlar otelde para verip kalanlar çıldıroyor otel hujenik değil havlu yok oda temizliği yok yemekler hep aynı et yok denecek kadar az kuyruk saatlerce her şey kalitesiz tek anlamadığım serdar ortaç Hande Yener Cengiz kurtoğlunu nasıl getiriyorlar

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.