Beş yıldızlı otellere 'kongre turizmi' darbesi

Beş yıldızlı otellere 'kongre turizmi' darbesi

Prof. Dr. Tomris Özben, Türkiye'deki 5 yıldızlı otellerin, Avrupa'da yürürlüğe giren 'kongre turizminin etik kurallara uygun yapılması' konusundaki düzenlemeyle, 5 yıldızlı otllerde yapılan kongrelere destek verilmeyeceğini açıkladı.


IFCC Kongre Komitesi eski başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Tomris Özben, Türkiye'deki 5 yıldızlı otellere kongre uyarısında bulundu.

Dernekler ve organizatörler ‘uygunluk belgesi’ almak zorunda

Türkiye'de kongre turizmi için büyük yatırımlar yapıldığını ve bu alanda önemli fırsatlar olduğunu belirten Özben, kongre turizmi alanında zorlaşan koşullarla birlikte risklerin de oluşmaya başladığını ifade etti. Uluslararası kongre düzenleme koşullarının değiştirilerek zorlaştırıldığını kaydeden Tomris Özben, bundan sonra uluslararası kongre düzenleyecek dernek ve organizasyonların merkezi Belçika'da bulunan Conference Vetting System'e (CVS) başvurarak, kongrenin etik kurallara göre yapılacağına ilişkin uygunluk belgesi alması gerektiğini kaydetti. Özben, bir kongreye Avrupa'dan birden fazla insanın katılması durumuda bu belgeyi almanın zorunlu olduğunu, ulusal kongreler için belge zorunluluğu bulunmadığını ifade etti.

Uygun belgesi yoksa destek de yok

Kongrelerin beş yıldızlı otellerde yapılmalarının tercih edilmediğini ifade eden Tomris Özben, Antalya'daki 200 tane 5 yıldızlı otelin kongre turizminde riske girdiğini söyledi. Kongrenin düzenlendiği yerin etik kurallara uymaması dururumunda kongrelere sağlanan desteğin düşürüleceğini ifade eden Özben, uluslararası kongre düzenlemek isteyen dernek ve organizasyonların CVS'ye başvurarak 'uygunluk belgesi' almak durumunda olduğuna vurgu yaptı. Özben, ''Artık 5 yıldızlı otellerden kongre düzenlemek neredeyse imkansız hale geldi'' dedi.

Kongreler 5 yıldızlı oteller yerine kongre merkezlerinde düzenlenecek

Bundan sonra kongrelerin 5 yıldızlı oteller yerine kongre merkezlerinde yapılmak zorunda olduğunu ifade eden Tomris Özben, bu nedenle gerekli tedbirlerin acilen alınması gerektiğini belirtti.



Bu Haber 12.07.2019 - 14:04:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.