Balıkesir’de 11 katlı otel projesine tepki

Balıkesir’de 11 katlı otel projesine tepki

Burhaniye’de yapılcak otelin imar planının 11 katlı olarak değiştirilmesine yapan Mimarlar Odası Burhaniye Temsilciliğinden tepki geldi.


Burhaniye’nin İskele Mahallesine yapılması planlanan otel projesi için 5 katlı olan imar planı 27 Ocak’ta Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan kararla 11 katlı olarak değiştirildi. Belediye tarafından yapılmak istenen proje hakkında açıklama yapan Mimarlar Odası Burhaniye Temsilciliği’nden İlkim Demirbaş, “Yapılan imar değişikliği ile kat adedi 5 kattan 11 kata çıkarılmıştır. Şehrin geleceğini etkileyecek bir değişikliğin hazırlanması aşamasında ilgili kurum ve kuruluşlardan veri, görüş ve öneriler elde edilerek gerekli analiz, etüt, araştırma ve çalışmalar yapılması gerekiyor. Ayrıca bilimsel tekniklere dayalı, ekonomik, sosyal, kültürel, tarihi, sektörel ve teknolojik araştırmalar ile sorun ve potansiyel analizleri yapılmalı” dedi.

BirGün’de yer alan habere göre, imar planlarında sosyal ve teknik altyapı hizmetlerinin iyileştirilmesinin esas olduğunu belirten Demirbaş, “Yalnızca bir yapı adası için alınmış kat artışı kararlarıyla ortaya çıkacak münferit plan delinmelerinin de sahil şeridinde kaotik bir ortam hazırlayacağından endişe ediliyor. Bölgede bulunan mevcut altyapı, yol ve otopark alanlarının da hali hazırda yetersiz kaldığı gözlemlendiğinden bu kat artışının sosyal hayatı olumsuz yönde etkilemesi ihtimali düşündürücü. İmar planı değişikliklerinde kamu yararını gözetme ilkesinin bu kararda tekrar değerlendirilmesi gerekiyor. Mimarlar Odası Balıkesir Şube Burhaniye Temsilciliği olarak ilçemizin gelişmesi yönündeki desteğimiz tam iken, kentsel planlaması belirttiğimiz tüm analizlerle desteklenmemiş çalışmaların bilimsellikten uzak olduğu ve zaman içerisinde kentsel ölçekte ağır hasarlar vereceği görüşündeyiz” diye konuştu.



Bu Haber 12.03.2022 - 10:32:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.