Bakırköy'de kentsel dönüşüme izin çıkmadı

Bakırköy Belediyesi’nin, Osmaniye, Kartaltepe, Zuhuratbaba, Yenimahalle, Sakızağacı, Zeytinlik ve Cevizlik mahallelerinin ‘kentsel dönüşüm ve gelişim’ alanı ilan edilmesi talebine İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden izin çıkmadı.


Hürriyet gazetesinden Fatma Aksu'nun haberine göre: Yapı stoklarının yaklaşık 40 yaşında olması ve binaların yürürlükteki deprem yönetmeliği yapılaşma şartlarını sağlamadığı gerekçesiyle, ‘Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesine İlişkin Yasa’ kapsamında, 7 mahallenin bir an önce dönüşümünü isteyen Bakırköy Belediye Meclisi bu yönde karar aldı. Belediye, ilçeyi yeniden restore ve inşa etmek, deprem riski taşıyan yapılarda tedbir almak ve kentin altyapısını yenilemek amacıyla sözkonusu mahallelerin ‘Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı’ ilan edilmesi yolunda aldığı ilçe meclisi kararıyla, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) başvurdu.
 
KOMİSYON: ‘EKSİK EVRAK VAR’
 
Ancak bu başvuru, ilgili komisyonların “Uygun görülmemiştir” görüşü doğrultusunda, İBB Meclisi’nde oybirliğiyle reddedildi. Hukuk–İmar ve Bayındırlık–Altyapı, Mesken ve Kentsel Yenileme Komisyonu’nun ortaklaşa İBB Meclis gündemine sunduğu raporda,  bölgeye ilişkin hiçbir veri bulunmadığı belirtildi.
Raporda riskli alan ilanı sonrasında bölgedeki vatandaşları mülkiyet haklarını nasıl korunacağının netleştirilmesi ve yapılacak imar planlarına, ulaşıma, kentsel altyapıya ve kentin yoğunluğuna etkilerinin belirlenmesi istendi.
 
BAKIRKÖY BELEDİYESİ:
 
Depremden ağır hasarlıyız
CHP’li Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, kasım ayında Bakırköy Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle geçen planların İBB tarafından  “Yasaya aykırı” olduğu gerekçesiyle reddedilmesine tepki gösterip, “Hiçbir eksiğimiz yok, başvurumuzu da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yaptık” dedi. Kerimoğlu, 1999 depreminden sonra 7 mahalledeki konutların yüzde 78’inin ağır hasarlı hale geldiğini ve böyle bir dönüşümün acil olduğunu söyledi.
 
Bakırköy’de hedef, 10 bin binanın dönüşüm kapsamına alınması.


Bu Haber 19.04.2015 - 10:39:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.