Bakan Avcı'dan kruvaziyer turizmine verilecek destekle ilgili açıklama

Bakan Avcı'dan kruvaziyer turizmine verilecek destekle ilgili açıklama
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından Eskişehir'de bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, kruvaziyer turizmine verilecek teşviklerde son aşamaya gelindiğini açıkladı.



Bakan Nabi Avcı, basın mensuplarından gelen "2017 yılı için turizmde yeni teşvik paketi olacak mı?" şeklindeki soruyu yanıtlayarak, "2016 yılı bizim için ders yılı oldu. Sektörü rahatlatacak pek çok uygulamayı 2016 yılında başlattık. İstihdam anlamında yetişmiş elemanlarını kaybetmesinler diye verdik. Kredi borçları ertelendi, yeniden yapılandırıldı. Uçak yakıt destekleri sağlandı.'' ifadelerini kullandı.

KRUVAZİYER TEŞVİĞİNDE SON AŞAMA

''Kruvaziyer turizmine yani gemiyle gelen turistlere yönelik ilişkin bir teşvik çalışmamız var.'' diyen Avcı, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

''Onu Başbakanlığa gönderdik. Maliye Bakanlığı ile üzerinde çalışıyoruz. Kruvaziyer turizmine destek için çalışmalarımız son noktaya geldi. İsrail ile ve Filistin'e yaptığım seyahatteki İsrail programının önemli bir parçasını da kruvaziyer turizm meselesi oluşturuyordu. ABD'den bu turları düzenleyen ve İsrail'e veya bölgeye gelen ABD'lilerle ilgili ortak çalışma yapılabilir diye bir çalışma yaptık. Bir prensip mutabakatına vardık. Onlar da kruvaziyer turizminde düşüş olduğundan sıkıntıdalar. Birlikte ne yapabiliriz, Mısır'ı işin içine katabiliriz. İstikrar ve barış olmadan turizm olmaz. Turizm aynı zamanda barışın ve istikrarın önünü açabilir. Bunlar birbirini besleyen süreçlerdir."



Bu Haber 07.04.2017 - 11:31:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.