Bakan açıkladı: İşte Mısır'daki otellere getirilen yeni standartlar

Bakan açıkladı: İşte Mısır'daki otellere getirilen yeni standartlar

Mısır Turizm Bakanlığı, ülkede bulunan otellere yeni standartlar getirdi. Otelciler yeni standartlara uymanın zorluklarından yakınırken, değişimin çok hızlı gerçekleşmesinin ise zor olduğu kaydedildi.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Mısır'da otel standartlarının 2006'dan bu yana, yani 13 yıldır yükseltilmediğini belirten Mısır Turizm Bakanı Rania A. Al Mashat, ülkedeki konaklama tesislerinde standartların yükseltilmesi için düğmeye bastı. Otellerin artık uluslararası standartlara göre yıldızlandırılacağı Mısır'da, hızlı bir değişimin beklenmemesi gerektiği ifade ediliyor.

Yeni standartlar getirildi

Başkent Kahire'de büyük bir basın toplantısı düzenleyen Rania A. Al Mashat, konaklama sektörüne getirilen yeni standartların detaylarını açıkladı. Otellerin hizmet formatına sağlık ve çevreyi de eklediklerini belirten Bakan Mashat, rekabetin giderek keskinleştiği küresel turizm pazarında otellerdeki kalite ve servisin anahtar rol oynadığına dikkat çekti. Mashat, ''Bu nedenle konaklama sektörünün uluslararası standartlara geçmesi hayati önem taşıyor.'' dedi.

Rekabet gücü ve gelirler yükselecek

Yeni standartların Mısır otellerinin rekabet gücünü yükselteceğini kaydeden Mashad, bu sayede ülkedeki turizm ürünlerinin daha yüksek fiyata satılacağını ifade etti.

Bakanlığın belirlediği standartlara göre 'yıldızlıyım' diyen her otel turistleri güvenli bir şekilde konaklatma, otelin her noktasında temiz su temini, gıda güvenliği, sağlık hizmetleri ve hijyen gibi alanlarda standartları sağlamak durumunda.

Buna ek olarak, her otel müşterilere otelin her alnında Wi-Fi sağlamak, güneş enerjisi kullanmak, çevreye zarar vermeyen ürünler kullanmak, yeterince yeşil alan sağlamak, spor ve fitness mekanları yaatmakla mükellef olacak. Aynı zamanda oteller, küçük çocuklar, yaşlılar ve engellilerin rahatça kullanımına da uygun olacak.

Oteller yeniden ısnıflanacak

Öte taraftan Mısır'da, 'Yeşil Otel', 'Lüks Otel', 'Butik Otel' ve Apart Otel' otellere yeni sınıflamalar getirildi. Bu prensipler çerçevesinde oteller 1'den 5'e kadar yıldızlanacak. Bakan Mashad, Bakanlığın hangi otelin hangi standartları karşılaması gerektiğine ilişkin çalışmanın tamamlandığını ve dokümanların hazırlandığını söyledi.

23 müfettiş görevlendirildi

Otellere getirilen yeni standartlarla ilgili olarak 23 müfettiş eğiten Mısır Turizm Bakanlığı, ülkedeki otelleri sürekli teftiş edecek. Şu ana kada Kahire ve Şarm El Şeyh'teki 10 bölge testleri geçti. Mısır'daki yıldızlı otellerin tamamına ait yeniden değerleme, verileri şeffaf bir dijital ortamda depolanacak. Bakanlık, otellerin yeni standartlara geçmesi için bir geçiş süresi belirleyecek ve bu dönemde otellere destek olacak.



Bu Haber 13.09.2019 - 10:39:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.