AtlasGlobal'in 60 milyon dolar borcunu kim ödeyecek?

AtlasGlobal'in 60 milyon dolar borcunu kim ödeyecek?
Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz, AtlasGlobal'in iflas başvurusunun kabul edilmesi durumunda şirkete verilen 60 milyon dolarlık KGF kredisini vatandaşın ödeyeceğini yazdı.


AtlasGlobal'in 2017 yılından itibaren Kredi Garanti Fonu (KGF) teminatıyla 60 milyon dolar kredi kulandığını yazan Serpil Yılmaz, AtlasGlobal'den alacaklı olan bankaların başında da Ziraat Bankası ile Garanti Bankası'nın geldiğini ifade eddi. Yılmaz, ''Şirketin iflasına karar verilmesi durumunda bu parayı biz ödeyeceğiz.'' dedi.

AtlasGlobal'in maaşlarını ve haklarını vermediği çalışanların şirketten alacağı toplam tutarın 50 milyon lira olduğuna dikkat çeken Serpil Yılmaz, işçilerin şirketin sahibi Murat Ersoy'a “Yıllardır İsviçre'de kurduğun şirketlerin alamet-i farikasını açıkla.” dediğini belirtiyor.

Yılmaz yazısının devamında şu noktaların altını çiziyor:

Akfe Yapı İnşaat Turizm şirketinin tek sahibi olan Murat Ersoy'un uçaklara teknik hizmet vermek üzere kurduğu ATS Team'i İsviçreli bir fona devrettiği söyleniyor.

Pilot yetiştirmek üzere 2010 yılında kurduğu Atlantik Uçuş Okulu AFA'yı 9 yıl sonra Orhan Coşkun'a devrediyor.

Bu okuldan yaklaşık 100 bin Euro karşılığında pilotluk eğitimi alan öğrencilerin uçacağı bir uçak olacak mı? Meçhul!

Bakırköy'de görülen Atlasjet'in iflas davası 14 Şubat'tan bu yana sürüyor.

Bağımsız denetim kuruluşlarının raporlarına göre, teknik olarak 2018 yılında iflas etmiş göründüğünü söyleyen bir kısım Atlasjet çalışanının avukatı Arif Tuymaz, “İşveren bu tarihten sonra da bankalardan kredi kullanmaya devam etmiş…” diyor.

Murat Ersoy, 14 Şubat 2020 tarihli iflas başvurusunda mahkemeye sunulan geçici bilançoda 2018-2019 yıllarında Atlasjet'e 420 milyon TL aktardığını belirtiyor.

Çalışanlar ise Ersoy'un şirketten çektiği paralar karşılığında bir para girişi yapmadığını ve borcun 760 milyon TL olduğunu rapor ediyorlar.

Murat Ersoy'un avukatı ve Türkiye-İsviçre Araştırmalar Vakfı Başkan Yardımcısı Ali Çivi davadan çekiliyor.

Mahkemeye ikinci bilanço sunuluyor, şirketin Ersoy'a borcu 153 milyon 484 bin liraya düşüyor.

Atlasjet çalışanları aradaki büyük farka dikkat çekiyorlar.

İflasın kabul olmaması durumunda ortağın “borç yükümlülüğünden” kurtulmaya çalıştığını ifade ediyorlar.

Gerçek bu mu?

Murat Bey'i aradım. Aramızdaki konuşma telefonu açma süresi ile adımı söylemem arasında geçen zaman aralığında son buldu!

YAZININ DEVAMI≥≥≥



Bu Haber 07.07.2020 - 09:58:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Gülan 07.07.2020 - 02:11

    Oplum dahil 14 pilot ekim 2019 da type eğiti mine alındı Afa da ocakta lisanslarını aldıklarında şirket battı dediler .250.000 Tl borç lşne uçuşsuz bir A 320 lisansı ile ortalarda kaldılar yani batacaklarını bile bile öğrenci aldılar..Murat beyin telini bulabilsem kendi çocukları bu duruma düşseydi psikolojidi ne olurdu sormak isterdim...SHGM nerdesin....

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.