''Tur operatörünün eli güçlenmezse, krizi tek taraflı aşmak zor”

''Tur operatörünün eli güçlenmezse, krizi tek taraflı aşmak zor”

Aqua Fantasy Genel Müdürü Aşkın Altıparmak, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un yaptığı, 'otellerin açılışını nisan ayının sonrasına erteleyeceğiz' açıklamayla ilgili olarak, ''Tur operatörlerinin onayı olmadan bu mümkün değil'' değerlendirmesinde bulundu.


''Tur operatörlerin onayı olmadan mümkün değil''

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un koronavirüs önlemleri çerçevesinde otellerin nisan sonunda açılacağını açıklamasını değerlendiren Aqua Fantasy Genel Müdürü Aşkın Altıparmak, “Bakan’ın otelcilere sezon açılış tarihini Nisan sonuna erteleme önerisi doğru fakat tur operatörlerin onayı olmadan mümkün değil. Çünkü arada sözleşmeler var. Rezervasyonunu nisan ayında yapmış olan potansiyel örneğin bir Alman misafir seyahat etmekten vazgeçse dahi, otel olarak iptal bizden kaynaklandığında misafir bunu fırsat görüp cezasını bizlere ödettirebilir. Dolayısıyla sadece otel değil uçak rezervasyon ayağını da birlikte çözmek gerekiyor. Bunların iptalinin veya ertelenmesinin sebebini uluslararası nedenlere dayandırıp acente ile birlikte çalışmak lazım” dedi.

''Bütün planlamalar alt-üst oldu, zor bir yıl olacak''

Sözcü'den Latif Sansür'e konuşan Aşkın Altıparmak, kolay bir sezon olmayacağını söyledi. Otelcilerin acentelerle ve tur operatörleri ile aynı tarafta olduğunu kaydeden Altıparmak, sezonu mümkün olan en az hasarla atlatmak istediklerini kaydetti. Altıparmak, ''Ortak çözümler nasıl olur, buna bakmak lazım. Bunun devlet politikasıyla da paralel gitmesi lazım. Bakanlık, TÜROFED, TÜRSAB iletişimleri güçlü olmalı. Yol haritası çizmek lazım. Tur operatörünün elini güçlendirmezsek, krizi tek taraflı atlatmak zor. Görüntüye göre zor bir sezon olacak. Tüm tesisler bir personel ve maliyet planlaması yapmıştı, hepsi altüst oldu, kolay bir sezon olmayacak” şeklinde konuştu.


Bu Haber 13.03.2020 - 14:37:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.