Aralık’ta her üç Rus turistten biri Mısır dedi, işte nedeni

Aralık’ta her üç Rus turistten biri Mısır dedi, işte nedeni

Rusya Federasyonu vatandaşlarının aralık ayı yurt dışı seyahat tercihleri belli oldu. Tercihlerde fiyatın belirleyici olduğu ve bu nedenle Mısır’ın öne çıktığı ifade ediliyor.


Turizm Güncel – Dış Haberler

Aramalarda Mısır bir numara

Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Analiz Servisinin Slatet.Ru’nun verilerinden yola çıkarak hazırladığı rapora göre 2023 yılının aralık ayında Rusların en fazla arama yaptığı destinasyon yüzde 26 ile Mısır olurken, onu yüzde 19 ile Birleşik Arap Emirlikleri, yüzde 18 Tayland, yüzde 8 ile Türkiye, yüzde 6 ile Rusya, yüzde 5 ile Sri Lanka, yüzde 5 ile Küba, yüzde 3 ile Maldivler ve yüzde 2 ile Vietnam takip etti.

Neredeyse her üç satıştan biri Mısır’a

Gerçek satışlar incelendiğinde ise Mısır’ın payının arttığı, diğerlerinin payının ise nispeten düştüğü görülüyor. Satışlarda Mısır yüzde 32 ile ilk sırada yer alırken, onu yüzde 17n ile Tayland, yüzde 16 ile Birleşik Arap Emirlikleri, yüzde 12 ile Rusya, yüzde 7 ile Türkiye, yüzde 5’er pay ile Sri Lanka ve Küba, yüzde 2 ile Vietnam, yüzde 1,2 ile Maldivler ve yüzde 0,7 ile Abhazya takip ediyor.

Rusya’da yapılan seyahat aramaları ile bu aramaların satışa dönüşmesi arasındaki ilişkide ucuzluğun ön plana çıktığı, bu nedenle fiyatlarda yüzde 43 düşüş yaşanan Mısır’ın satışlarda ağırlık kazandığı ifade ediliyor.

En pahalı Maldivler, en ucuz Rusya, Abhazya ve Mısır

Aralık ayında Mısır’a dönük ortalama paket tur fiyatı 130 bin ruble olurken, Tayland’da bu fiyat 227 bin rubleye yükseliyor. Ortalama paket tur fiyatı BAE’de 192 bin ruble, Rusya içi destinasyonlarda 55 bin ruble, Türkiye 113 bin ruble (sezon dışı olduğu için fiyat düşük), Küba 211 bin ruble, Sri Lanka 204 bin ruble, Vietnam’da 318 bin ruble, Maldivler’de 612 bin ruble ve Abhazya’da 49 bin ruble olarak kayıtlara geçti.



Bu Haber 07.12.2023 - 09:17:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.