Radisson, yeni markası RED'i Türkiye'ye getirecek mi?

Radisson, yeni markası RED'i Türkiye'ye getirecek mi?

Radisson Hotel Group Türkiye, Gürcistan ve Ukrayna Direktörü Antoine Moubarak TurizmGüncel yazarı Emir Hepoğlu’na konuştu.


Radisson Hotel Group’un Türkiye planları ile ilgili açıklama yapan şirketin Türkiye, Gürcistan ve Ukrayna Direktörü Antoine Moubarak şirketin RED isimli markasını Türkiye’ye getirmek istediklerini söyledi.120 ülkede 1400’den fazla tesisleri bulunduğunu kaydeden Moubarak Türkiye’de 10 bin odaya ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

Antoine Moubarak’ın Emir Hepoğlu’nun sorularına verdiği yanıtlar şöyle:

Radisson Hotel Group'un felsefesi nedir? Radisson'u diğer markalardan farklı kılan nedir?

75 yıldan fazladır konaklama hizmeti deneyimimiz var. Bu deneyimle Radisson Hotel Group, dünya standartlarında konaklama hizmet sunan güçlü markalarıyla sektördeki en büyük otel şirketlerinden biri haline geldi. Küresel olarak 120 ülkede faal ve gelişme halinde olan 1.400'den fazla otelimiz var. Radisson Hotel Group'un kalbinde, marka vaadimiz ‘Her An Önemlidir’ yer almaktadır. 100.000 küresel ekip üyemizi, temel inançlarımız etrafında eğiterek başarı sağlamak için çalışıyoruz. Uzun vadeli vizyonumuz, dünyanın en büyük üç otel şirketinden biri ve misafirlerin, yatırımcıların ve yeteneklerin tercih ettiği şirket olmaktır.

Türkiye'de 4 farklı marka ile faaliyet gösteriyorsunuz; Radisson Collection (yapım aşamasında), Radisson Blu, Radisson ve Park Inn by Radisson. RED markanız Türkiye pazarına ne zaman tanıtılacak? Ve RED’in konsepti tam olarak nedir?

Radisson RED, geleneksel olana eğlenceli bir dokunuş sunan lüks, seçkin bir hizmet oteli markasıdır. Radisson RED otelleri canlı, merkezi konumlardadır. Her zaman yenilikçi olan Radisson RED otelleri, iş ve eğlence arasında zahmetsizce geçiş yapan misafirlerimize, giriş ve çıkışları için sonsuz fırsatlar sunmaktadır. Radisson RED, gerçekten bir duruş ve tasarımla ilgilidir, ayırt edici tasarımı ve sosyal sahnedeki etkileşimleriyle herkesin takdirini kazanan bir buluşma noktasıdır.

Radisson RED markasının, Türkiye pazarında önemli bir potansiyele sahip olduğuna inanıyoruz. Özellikle, büyük şehirler kadar, üniversitelerin ve milenyum kuşağından gezginlerin yoğun olduğu bölgelerde de büyük bir potansiyele sahip olduğuna inanıyoruz.

Önceliğimiz markayı İstanbul'da lanse etmek ve ülke genelindeki diğer önemli şehirlerde daha da yaygınlaştırmaktır.

Türkiye pazarını RHG'nin bakış açısından nasıl değerlendirirsiniz?

Şu anda Türkiye'de dört markamız ile faaliyet gösteriyoruz - Radisson Collection (yapım aşamasında), Radisson Blu, Radisson ve Park Inn by Radisson.

Önümüzdeki 3-5 yıl içinde 50'den fazla otel ve 10.000 odaya ulaşma hedefi ile Türkiye'de faaliyette ve gelişme halinde olan 30 otel ve 4.500'den fazla oda ile güçlü büyümemize devam ediyoruz. İstanbul'un önde gelen otel işletmecilerinden biri olarak 16 otel işletmekteyiz. Ayrıca, Türkiye için kiralanabilir apartman dairelerinde güçlü bir talep olduğunu fark ettik ve bu uzun süreli konaklama teklifinden yararlanarak “Radisson” markamızın ilgi gördüğünü görmekten memnuniyet duyuyoruz. Odaklanma alanı ve gelecekteki büyüme kesinlikle Türkiye genelinde ikincil şehirler, yeni endüstriyel ve ekonomik merkezler olacak, aynı zamanda konferanslara ve toplantı olanaklarına güçlü bir şekilde odaklanan tatil yerleri olacaktır. Bu amaçla, yakın zamanda Radisson markası olarak, Radisson Residences Vadistanbul ve Radisson Residences Avrupa TEM İstanbul adı altında 2 yeni konut açtık ve 2017 yılından bu yana Radisson Blu Residence İstanbul Batışehir'i işletiyoruz.

2020'de EMEA (Avrupa, Orta Doğu, Afrika) bölgesinde 15 yeni otel imzası olduğunu duyurdunuz. Bu ülkeler hangileri ve hangi şehirler dahil?

Doğru, Radisson Hotel Group 2020'nin 2. çeyreğinde, EMEA genelinde 15 yeni otel imzasını duyurdu. Yeni imzalar, Grubun iddialı 5 yıllık kalkınma planına olan bağlılığını yeniden teyit ediyor. Bölgelere baktığımızda Avrupa'da açılacak oteller, İtalya, Avusturya, Fransa ve Yunanistan ülkeleri, Güney Afrika'da Johannesburg, Rusya Saranks, Ulyanovsk, Batı Afrika Bamako ve BAE yeni otellerimizden bazıları.

Türkiye'deki mevcut otelleriniz ve yatırım yapmayı planladığınız lokasyonlar hakkında bize daha fazla bilgi verebilir misiniz?

Yukarıda da belirtildiği gibi, Radisson Hotel Group portföyü Türkiye'nin en hızlı büyüyen otel şirketlerinden biridir ve portföyümüzde faaliyette ve gelişmekte olan 30 otel bulunmaktadır. Genel olarak, Türkiye genelinde faaliyet gösteren 26 otelimiz ve yakında açılacak olan ve hepsi halihazırda var olduğumuz Bursa, Bodrum ve İzmir ve İstanbul gibi yeni pazar girişlerini temsil eden 4 ilave otelimiz var.

2020 yılında, İstanbul'un en çok talep gören tarihi konumunda iki yeni otel açmaktan gurur duyuyoruz: Radisson Hotel İstanbul Sultanahmet ve Radisson Hotel President Beyazit İstanbul. Her ikisi de tarihi ve kültürel açıdan hareketli İstanbul'un kalbinde ideal bir konumda yer alıyor.

Türkiye bizim için her zaman bir başarı öyküsü oldu ve Türkiye'deki tüm otellerimize fayda sağlayan artan iç turizmi görmekten memnuniyet duyduk.

Dünya, COVID-19 nedeniyle değişiyor. Seyahat alışkanlıkları değişiyor. Önceliğiniz nedir ve bu konuda neler yapıyorsunuz?

 Radisson Hotels’in en yüksek önceliği misafirlerimizin, ekip üyelerimizin ve dünya çapındaki ortaklarımızın sağlığı ve güvenliğidir. COVID-19, yaşam şeklimizi temelden değiştirdi ve günlük operasyonlarımızı buna göre ayarlıyoruz. Mevcut sağlık ve güvenlik süreçlerimizin kapsamlı bir incelemesini yaptık ve SGS ile ortak  Radisson Hotels Güvenlik Protokolünü geliştirdik. Tüm otellerimizin, yerel yasalar dahilinde, kapsamlı sağlık ve güvenlik prosedürlerine uyması gerekmektedir. Oteller için 20 adımlık yeni bir protokol ve Toplantı ve Etkinlik için 10 adımlık bir protokol, şu anda tüm otellerimizde uygulanmaktadır. Yeni temizlik ve dezenfeksiyon prosedürleri, ortak alanlarda güvenliğe daha fazla dikkat, koruyucu ekipman ve ekip üyeleri için güncellenmiş eğitim, yeni protokollerde yer alan önlemlerden sadece birkaçı. Dünya çapındaki tüm lokasyonlarımıza, bu protokollerin yerel olarak nasıl uygulanacağı konusunda bilgi verilmektedir.

Ayrıca Radisson Meetings'te, çok katılımlı toplantılardan yayın etkinliklerine kadar her türden kusursuz bir etkinliği gerçekleştirmenize yardımcı olabilecek imkanlara sahibiz.

Verimli, etkili ve ilgi çekici toplantılar ve etkinlikler için sorunsuz hizmet sağlayacağız ve kusursuz uygulama sözü veriyoruz. Ses sorunu, video kesintisi veya oturum açma sorunu yok. Küçük toplantılar için birinci sınıf oda içi teknolojimize güvenebilirsiniz. Daha kapsamlı ihtiyaçlar için, önde gelen teknoloji ortaklarımız arasından seçim yapabilir veya tercih ettiğiniz AV tedarikçisiyle işbirliği yapabiliriz. Türkiye'den Radisson Blu Hotel & Spa İstanbul Tuzla, tek çatı altında başarılı bir etkinlik için çoklu katılım gerektiren toplantılar düzenleme olanağı sunuyor.

 



Bu Haber 24.09.2020 - 16:16:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.