Antalyalı turizmcilerden EXPO alanı çağrısı

Antalyalı turizmcilerden EXPO alanı çağrısı

ASSİM Turizm Platformu Bileşenleri, Antalya’da bulunan depremzedelerin barınma sorununa kalıcı çözüm bulunması çağrısında bulundu.


Antalya’da bulunan Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi Turizm Platformu Bileşenleri, bir açıklama yaparak Antalya’daki depremzedelerin konaklama sonuna kalıcı çözüm bulunması çağrısı yaptı.

Depremin kısa sürede kapanmayacak derin yaralar açtığı belirtilen açıklamada, depremde vatandaşların ve STK’ların gösterdiği dayanışmanın yeterli olmadığı, kamuya büyük görevler düştüğü ifade edildi.

Antalya’daki depremzede sayısının 100 bine ulaştığına dikkat çekilen açıklamda şu fadelere yer verildi:

Malını, evini, yerini, yurdunu kaybeden Antalya’ya ve bölgeye gelen afetzedelerin barınma, sağlık, beslenme gibi en temel haklarının sağlanması için herkes elini taşın altına koydu. Resmî açıklamalara göre Antalya’ya gelen depremzede sayısı 100 bini aştı. Bu sayının önümüzdeki günlerde artması bekleniyor.

Turizm sezonuna kısa bir zaman kaldığı bir dönemde Antalya bölgesine gelen afetzedelerin çok ciddi bir bölümü buradaki otellere yerleştiriliyor. Turizm sezonunun başlayacağı Nisan ayından itibaren hem afetzedeler için ve hem de direkt ve dolaylı birçok ekonomik katma değeri sağlayan turizm sektörü için birtakım sorunlara mahal vermemek için uzun vadeli konaklama ihtiyacına göre planlar yapılmalıdır.

Depremle birlikte malını, mülkünü, işini kaybeden insanlarımızı yaşadıkları şehre geri döndürmek için başta barınma imkânı olmak üzere yeni bir iş ve düzenli bir gelire ihtiyaç duyacakları aşikâr. Bu süreç hazırlanana kadar atıl ve kullanılmayan, elektrik su gibi temel altyapı olanaklarına sahip Antalya EXPO 2016 gibi alanlara geçici konteyner sosyal konutlar inşa edilmelidir. Sadece Antalya’da değil, birçok il ve ilçede konteyner kent ve benzerlerinin oluşturulması için çalışmalara ivedilikle başlanmalıdır.

Hal böyleyken, kamu makamlarınca alınan tedbirlerin uzun vadede hem afetzedeler açısından ve hem de onlara kucak açan vatandaşlarımız açısından daha fazla sosyal ve ekonomik yıkıntılara doğru ilerlememesi için geçici süreli değil sonuç odaklı olması gerekmektedir.”



Bu Haber 20.02.2023 - 13:26:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.