Ankara’da polisten otel odalarında kimlik kontrolü

Ankara’da polisten otel odalarında kimlik kontrolü

Ankara’da polisin 3 yıldır devam ettirdiği uygulama kentte faaliyet gösteren otelcileri zorda bırakıyor, misafirleri tedirgin ediyor.


TurizmGüncel

Başkent Ankara’da polisin otellere giderek odalarda kimlik kontrolü yapması, hem otelcileri zor durumda bırakıyor hem de otellerde konaklayan misafirleri tedirgin ediyor. Polis tarafından kapısı çalınıp kimlik sorulan misafirin ‘ben nasıl bir otele geldim’ soruları sorduğu belirtiliyor.

Polis odalara gidip kimlik kontrolü yapıyor

Türkiye’de sadece Ankara’da olan denetim komisyonunda Maliye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Belediye, Sağlık Bakanlığı gibi kurumlardan yetkililer bulunuyor. Ekip olarak gezen bu yetkililerden her biri, gittiği otelde kendi alanıyla ilgili denetimleri gerçekleştiriyor. Son olarak polis, konaklama listesini alarak, otelde belirlediği oadaları kontrol ediyor. Kontrollerde, odada konaklayan kişinin kimliği kontrol edilerek, otelin verdiği kimlik bilgisiyle konaklayanın kimlik bilgisinin örtüşüp örtüşmediği kontrol ediliyor.

‘’Ne İstanbul’a ne Ankara’da var’’

Söz konusu uygulamanın kendilerini zorda bıraktığını belirten Ankaralı otelciler, ‘’Oda kontrolü harici, diğer denetimlerin hiçbirinden şikayetçi değiliz. Ne İstanbul’da ne Ankara’da ne de diğer illerde bu şekilde bir kontrol var. Bizim rahatsız olduğumuz konu, diğer denetimler değil, misafirlerin odalarına gidilerek kimlik kontrolü yapılması.’’ diyerek rahatsızlıklarını dile getirdi.

Konuyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduklarını belirten otelciler, Bakanlığın da gerekli girişimlerde bulunduğunu ve sonuç beklediğini ifade etti.

Ankara’da çok sayıda otelin ruhsatı iptal edildi

Öte taraftan, kimlik bildiriminde yaşanan sorunlar nedeniyle Ankara’da çok sayıda otele ruhsat iptali yazısı gittiği ifade edildi. Mevcut uygulamaya göre, birinci kimlik bildirimi hatasında 10 bin lira ceza alan oteller, aynı hatayı (zaman belirtilmiyor) ikinci kez yapmaları durumunda ruhsatları iptal oluyor. Üç yıl sonra tekrar etse de ruhsat iptal oluyor. Otelciler, ‘’Otelde çalışan resepsiyonistin hatasından ya da internette veya sistemlerde yaşanan sorunlardan dolayı otel ruhsatları iptal oluyor. Şu ana kadar 10 tane otele ruhsat iptali yazısı gitti. Olayın tekrarında para cezası arttırılarak devam edebilir ama ruhsat iptal dilmemeli.’’ değerlendirmesinde bulunuyor.



Bu Haber 31.01.2020 - 16:51:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • pekcan alaşahan 12.03.2021 - 06:20

    slm ben izmirde belediyeye baglı konaklama hizmeti veren işletme sahibiyim izmirdede aynı şekilde kapı çalarak denetim yapılıyor kimlik kayıt hatalarını apan resepsiyon hatasını veya gözden kaçan kayıtsız müşteri hatasının bedelini işletme sahibi yaşıyor ayrıca misafirlerimiz otelimizin güvenli olmadıgını düşünüyor buda bizleri birhayli rahatsız ve imaj bozuyor bunun bu işlemin devamı bu söktörü zaman içersinde tamamen karalıycaktır

  • Bülent GÜNEŞ 07.02.2020 - 11:52

    Merhaba Ankara daki otelci arkadaşlar haklı ilk ceza dan sonra bir süreç olur 5 sene sonra da olsa aynı oysaki ülkemizde bir çok ceza 5 yıl sonra siliniyor bu cezalarda 1-2 yıl sonunda silinebilir ve yasa çok katı misafir geldi varsayalım sistem yok oda veremezsin versen de misafir odaya çıkamaz bununla ilgili düzenleme yapılmalı.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.