Neckermann resmen Anex Tour'un

Neckermann resmen Anex Tour'un

Daha önce Thomas Cook'un Rusya ayağı Intoruist'i ve Almanya ayağı Öger Tours ve Bucher'i satın alan Anex Tour, Neckermann'ı da bünyesine kattı.


Anex Grubu'nun Almanya tur operatörlüğü pazarındaki üçüncü satı alma işlemi de resmileşti. TurizmGüncel'in 17 Aralık'ta duyurduğu Anex'in Neckermann'ı satın alma işlemi tamamlandı.

Thomas Cook'un iflas sürecini yürüten kayyum tarafından yapılan açıklamada, satış işleminin Noel'den önce kararlaştırıldığı ve Federal Rekabet Kurumu'nun onayından sonra işlemin tamamlanacağı kaydedildi. Kayyumun açıklamasında, Özellikle Rusya pazarında güçlü olan Anex Tour ile beraber Neckermann'ın sektördeki eski güçlü varlığını devam ettireceği kaydedildi.

50 günde 5 tane tur operatörü satın aldı

Anex Grubu, geride kalan 50 günde iflas eden Thomas Cook'un iştiraki 5 tur operatörünü satın aldı. 14 Kasım'da şirketin Rusya ayağı Intoruist'i satın alan Anex Grubu, sonraki süreçte şirketin Almanya'daki iki önemli markası Öger Tours ve Bucher'i bünyesine kattı. Bu süreçte Neckermann ve Air Marin için görüşmlerini sürdüren Anex, kayyum idaresi ile resmi anlaşmayı imzalayarak bu iki şirketi de çatısı altına aldı.



Bu Haber 03.01.2020 - 08:32:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.