Ana kriz eylem planında turizm revizyonu

Ana kriz eylem planında turizm revizyonu

Dünyada ve Türkiye’de yaşanacak krizlerin Türk turizmine etkisinin azaltılması amacıyla Ana Kriz Eylem Planında revizyona gidilecek.


2023 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programına göre, koronavirüsün turizme etkisini bertaraf etmek için oluşturulan Ana Kriz Eylem Planı, savaş gibi koşulları içerecek şekilde güncellenecek.

Programa göre Çin, Hindistan, Japonya ve Güney Kore’nin içinde bulunduğu Uzak Doğu pazarından ziyaretçi sayısını artırmak için tur operatörleriyle birlikte reklam kampanyaları ve tanıtım çalışmaları yürütülecek.

Milliyet’ten Mithat Yurdakul’un haberine göre, Side turizm bölgesinin golf turizmine açılması için, buradaki kamu taşınmazlarının tasarruf haklarının Kültür ve Turizm Bakanlığına devri işlemleri tamamlanacak.

Programa göre, beyin göçünün engellenmesi ve geri dönüşlerin artırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında, sektör veya meslek temalı bir araştırma yapılacak. Yurtdışında yaşayan ve potansiyel olarak Türkiye’de çalışma ihtimali bulunan vatandaşlara ilişkin uluslararası nitelikli işgücü ağı oluşturulacak.

Bu doğrultuda, Uluslararası İşgücü Ağının geliştirilmesi ve fizibilite çalışması tamamlanan Tanıtım Ofisinin hayata geçirilmesi sağlanacak.

Ayrıca ‘Health Turkiye’ çatı markasıyla Türkiye’nin sağlık turizmi potansiyelinin uluslararası alanda tanıtımı yapılacak



Bu Haber 28.10.2022 - 15:45:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.