Amsterdam'da açık alanda uyuşturucu ve alkol yasaklandı 

Amsterdam'da açık alanda uyuşturucu ve alkol yasaklandı 
Amsterdam'a açık alanda uyuşturucu ve alkol kullanımı yasaklandı. Otoriteler, kente gelen ziyaretçi sayısındaki artışın önüne geçmek için de birtakım tedbirler almayı planlıyor.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Uyuşturucu, fuhuş ve açık alanda alkol kullanımının serbest olmasından dolayı 'özgürlükler şehri' olarak adlandırılan Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da giderek büyüyen sorunlar nedeniyle bir takım kısıtlamalara gidilmeye başlandı. Buna göre, Red Light District de dahil olmak üzere, Amsterdam genelinde açık alanlarda içki tüketimi ve uyuşturucu kullanımı yasaklandı.  

Otoritelerin, şehrin giderek kalabalıklaşması, gürültü, yasalara ve yerel halka saygısızlık yapılmasından dolayı böyle bir karar aldığı kaydedildi.

İhlal edene 100 euro para cezası verilecek

Bundan böyle Amsterdam'da kamusal alanlarda alkol tüketimi ve uyuşturucu kullanımı yasaklandı. Yasağa uymayanlara 100 euro para cezası veriliyor. Ayrıca, vitrinlerde duran hayat kadınlarının içeriye taşınmasına ve uyuşturucu satışının sadece Hollanda vatandaşlarına yapılmasına dönük öneriler var. Amsterdam'ın mevcut imajında değişime neden olacak bu önerilerin ve uygulamarın turist sayısını nasıl etkileyeceği ise henüz bilinmiyor.

Ziyaretçi sayısının sınırlandırılması tartışılıyor

Kente gelen turist sayısının yıllık 20 milyonla sınırlandırılmasının Amsterdam sakinleri tarafından memnuniyetle karşılanacağı belirtilirken, yetkililerin bunu başarmak için uçak ve tren bileti fiyatlarının artırılarak Airbnb üzerinden ev kiralanmasının yasaklanması da dahil olmaak üzere, bir dizi önlemi göz önünde bulundurduğu ifade edildi. 

Düzenlemelere karşı çıkan bazı turizm paydaşları ise, bunun kente gelen turist profilini pahalı otellerde kalıp mücevher satın almak için gelenlerle sınırlayacağını ileri sürdü.


Bu Haber 09.11.2023 - 10:46:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.