Almanya'dan Condor hamlesi: Kurtarılıyor mu?

Almanya'dan Condor hamlesi: Kurtarılıyor mu?

İngiltere'deki ana şirket Thomas Cook'un iflas etmesinin ardından, Alman hükümetinin Condor'a kredi vereceği açıklandı.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Ana şirket Thomas Cook'un iflasının ardından iflasla yüz yüze gelen şirketlerden Condor'a Alman devletinin kredi vereceği belirtiliyor. Söz konusu kararın ilgili bakanlıklar tarafından alındığı ve Hessen Federal bölgesi tarafından da desteklendiği bildirildi.

380 milyon euro kredi verilecek

RTL/n-tv'nin haberine göre, Alman hükümeti ve Hessen Federal yönetiminin her biri Condor'a 190'ar milyon euro olmak üzere toplamda 380 milyon euro kredi verecek. Aksi taktirde Condor'un bugün-yarın iflasını ilan etmesi bekleniyor. Haberlerle ilgili Hessen Federal bölgesinden bir açıklama yapmazken, Condor da açıklama yapmaktan çekindi.

Hessen Maliye Bakanı Thomas Schäfer, devletin Condor'a yardım etmesi gerektiğini açık bir şekilde dile getirmişti. Condor'un karlı bir şirket olduğuna dikkat çeken Schäfer, ''Ancak ana şirketin iflas etmesinden dolayı şu anda iflasla karşı karşıya. Bu nedenle insanların işini kaybetmemesi için, en azından yardım edip edemeyeceğimizi değerlendirmemiz gerekiyor.'' açıklamasında bulunmuştu.

58 uçağı 4 bin 900 çalışanı var

Filosunda 58 uçak bulunan Condor, Thomas Cook'un sahip 5 hava yolu şirketinden biri ve 4 bin 900 kişiye istihdam sağlıyor. Daha önceki sahibi Lufthansa olan şirket, Avrupa'nın yanı sıra, Karayip Adaları gibi uzak mesafe destinasyonlara da yolcu taşıyor.

Condor'a yapılacak mali desteğin Avrupa Birliği yasalarını ihlal etmediği ve şirketin daha uzun süre faaliyet göstermesini garanti altına almak için bu kredinin sağlanacağı belirtilirken, Condor'dan ismi açıklanmayan bir yetkili, şirketin yeni bir yatırımcıyla kendini güvene almak istediğini söyledi.

TurizmGüncel'in notu: O yatırımcı kim olacak?

Condor'a yatırım yaparak şirketin dümenine kimin geçeceği henüz belli değil. Ancak Alman hükümetinin sağladığı söz konusu kredi, Condor'un el değiştirmesinin ilk adımı olabilir. Şirketin el değiştirmesi durumunda akla gelen muhtemel ilk iki taliplinin Lufthansa veya TUI olacağı da gözlerden kaçmamalı.



Bu Haber 25.09.2019 - 08:34:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.