Almanya'daki tatil hava yolu şirketleri büyüm peşinde

Almanya'daki tatil hava yolu şirketleri büyüm peşinde

Almanya'nın önde gelen 3 tatil hava yolu şirketi Condor, SunExpress ve TUIfly önümüzdeki döneme ilişkin büyüme planlarını açıkladı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Almanya'nın en büyük üç tatil hava yolu şirketleri Condor, SunExpress ve TUIfly 2020'ye önemli büyüme hedefleri ile girdi. Condor yeni sahibiyle büyüme planı yaparken TUIfly filosunu büyütüyor, SunExpress ise kapasite atışına gidiyor.

Condor'un nisan ayı itibariyle devlet destekli garanti fonundan çıkarak Polonya Hacacılık Kurumu'na (PGL) devredilmesi bekleniyor.

Condor

Condor'un yeni sahipleri (LOT Polish Hava Yolları-PGL), şirketin 2020 beklentileri ile ilgili olumlu bir tablo çiziyor. Şirketin CEO'su Ralf Teckentrup, kış sezonunda yüzde 90 dolulukla uçan Condor'un Thomas Cook'un boşluğunu tamamen doldurduğunu ileri sürdü.

2020-21 kış sezonunda kısa mesafeli hatlara 3 uçak daha eklemeyi planlayan Condor'un Münih'ten Punta Cana, Varadero ve Cancun'a uçuş başlatacağı belirtiliyor. CEO Ralf Teckentrup, gelecek kış sezonuna çift haneli büyüyeceklerini söyledi.

TUIfly

TUIfly ise özellikle Düsseldorf'da büyüyecek. 2020-21 kış sezonunda Düsseldorf'a 2 adet B787 Dreamliner konuşlandıracak olan şirket, Karayip Adaları'na da uçuş başlatacak. Bu 300 koltuklu uçakların, 2021 yaz sezonunda Mayorka, Hurghada ve Kanarya Adaları gibi orta mesafe uçuşlar için de kullanılacak.

SunExpress

2019 yılında güçlü bir büyüme sergileyen SunExpress, 2020'de daha fazla yolcu taşımak için kolları sıvadı. 2019 yılında yüzde 83 dolulukla 10 milyon yolcu taşıyan ve gelirini yüzde 10 arttırarak 1.4 milyar euroya yükselten SunExpress, bu yıl Türkiye-Almanya arasına 7 milyon koltuk araz edecek. Bu kapasitenin 4.5 milyonu Antalya için planlayan şirket, Bremen ve Marsilya'yadan Antalya'ya uçuş başlatırken, Viyana'dan sunduğu kapasiteyi de arttıracak.

SunExpress ayrıca, İzmir kapasitesini de arttırarak 3.1 milyona çıkaracak; İzmir'den Milano, Budapeşte, Prag, Üsküp ve Ercan (Kıbrıs) havalimanlarına uçuş başlatacak.



Bu Haber 26.02.2020 - 15:07:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.