Almanlar 'ucuza' koştu, İspanya yine kan kaybetti

Almanlar 'ucuza' koştu, İspanya yine kan kaybetti

Ağustos ayında Almanlar son dakikada düşük fiyatlar çıkan Türkiye, Yunanistan ve Mısır'a yüklenirken, İspanya yine kaybetti.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Almanya'da ağustos ayının kazanan destinasyonları Türkiye, Mısır ve Yunanistan oldu. İspanya'nın kan kaybı ise ağustos ayında da devam etti.

Acente fiyatları online fiyatların yüzde 23 üzerinde

Amadeus'un verilerine göre, Almanya'da ağustos ayında paket tur satışları sadece yüzde 0,7 atarken online satışların oranındaki artış yüzde 3 oldu. Seyahat acentelerinin yaptığı satışlarda ise fiyatlar bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,1 arttı. acentelerde 928 euro olan kişi başına ortalama fiyat, onlinedakinden yüzde 23 daha yüksek oldu.

Antalya online satışlarla yükselişini sürdürdü

Antalya Almanya'daki yükselişini ağustos ayında da sürdürdü. Ağustos ayında 5,8 büyüyen Antalya satışlarında, esas büyümeyi yüzde 7,7 ile daha ucuz satış yapan online acenteler sağladı. Online acentelerde Antalya fiyatlarının, klasik acentelerden yüzde 15 daha düşük (807 euro) olduğu belirtildi.

Mısır da yüzde 30 daha ucuz olan online platformlarda satıldı

Almanya'da ağustos ayının bir diğer kazananı ise Mısır oldu Bu ayda Hurghada satışları yüzde 8,7, Marsa Alam satışları ise yüzde 11,1 oranında atış gösterdi. Hurghada'da online satış fiyatlarının klasik acente fiyatlarından yüzde 30 daha düşük olduğu göüldü.

Yunanistan klasik acente satışları ile büyüdü

Almanya'da ağustosta kazanan üçüncü destinasyon ise Yunanistan. Bu ayda Kos satışları yüzde 23,3, Rodos satışları ise yüzde 3,3 arttı. Yunanistan satışlarındaki artışın lokomotifi ise yüzde 2,8 artış sağlayan klasik acenteler oldu.

İspanya tepe taklak

Ancak İspanya Almanya'da ağustos ayında da kan kaybetti. Bu ayda Palma satışları yüzde 3,3 düşerken, Furteventur satışları yüzde 11,4, Las Palmas satışları yüzde 17,1 ve Tenerife satışları yüzde 17,1 oranında düştü. İspanya'daki düşüşün nedeni, fiyatları online acentelerden yüzde 29 daha yüksek olan klasik acente satışlarındaki yüzde 6,7'lik düşüşten kaynaklandı. Klasik seyahat acentelerinde Tenerife için kişi başı ortalama fiyatın 1.214 euro olduğu açıklandı.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'nın (EPGİS), benzine 35, motorine ise 12 kuruş zam yapıldığını duyurdu.



Bu Haber 18.09.2019 - 08:58:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Öneri 18.09.2019 - 10:37

    2023 Turizm ve Turist Hedeflerine ulaşmak için ÇİN pazarı Şart. Yıllık 100 milyon turist gönderen ÇİN den biz sadece 700 bin turist alabilmişiz. Bizimde ana pazarlarımız arasına ÇİN de girmelidir Rusya Almanya ve ÇİN de bizim ana pazarımız olmalıdır. ÇİN den ilk defa gelecek 4 kişi ve üzeri kişilere kişi başı 200 TL değerinde sadece Müze ve Ören yerlerinde geçerli olma koşulu ile giriş Bileti ve Kuponu veriniz! Bu sayede bu ÇİN li turistler bize gelmek için can atacaklardır! ÇİN li turist gezgindir ülkemizin 4 bir yanını gezendir. Otelde kalan değildir! acil olarak ÇİN pazarına yönelmelisiz.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.