Almanya seyahat pazarında tüm destinasyonlar tepe taklak

Almanya seyahat pazarında tüm destinasyonlar tepe taklak

Almaya'da normalleşme süreciyle bir nebze hareketlenen tatil rezervasyonlarının son dönemdeki düşüşü sürüyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Ekim ayının artasında Almanya kaynak pazarında tüm destinasyonlara dönük talep düşüşü hızlandı. Ekim ayında sadece Almanya, Fransa, Avusturya tatil aramaları değil Türkiye ve Yunanistan aramaları bir önceki haftaya göre çift haneli düşüş gösterdi.

Türkiye talebi yüzde 20 geriledi

Trevotrend'in binlerce online ve klasik acente verilerinden yola çıkarak açıkladığı verilere göre, 12-18 Ekim tarihleri arasında Almanya genelinde tatil aramaları yüzde 22, günlük ortalama rezervasyon sayısı ise yüzde 37 düştü. Son verilerle, yıl geneli kümülatif tatil aramaları yüzde 90, yıl geneli kümülatif rezervasyon sayısı ise yüzde 89'a gerilemiş oldu.

Geçtiğimiz hafta iletişime geçilen müşteri sayısı bir önceki haftaya göre yüzde 36, etkileşime geçilen müşterin rezervasyon yapma sayısı ise yüzde 26 düştü.

almanya_tatil_talebi

En büyük düşüş Yunanistan’da

Ülkelere göre talep düşüşüne bakıldığında Yunanistan'ın yüzde 41'le başı çektiği, onu yüzde 39'la Polonya, yüzde 33'le Almanya, yüzde 24 ile Fransa ve yüzde 20 ile Türkiye'nin takip ettiği görülüyor. En az düşüş ise yüzde 9 ile Mısır ve yüzde 5 ile İspanya'da.

Rezervasyonların çoğu ekim-kasım, uçaklı seyahatte Türkiye lider

Geçtiğimiz hafta Almanya genelinde yapılan rezervasyonların çok büyük kısmı ekim ve kasım aylarına dönük rezervasyonlardan oluştu. Uzun vadeli rezervasyon sayılarının oldukça düşük olduğu görülüyor.

Uçaklı seyahatlerde geçtiğimiz hafta lider olan Yunanistan'ın yerini bu hafta Türkiye aldı. Türkiye uçaklı seyahatlerde yüzde 36,8 ile ilk sırada yer alırken, onu yüzde 20,3 ile Yunanistan ve yüzde 11,5 ile İspanya takip etti.



Bu Haber 21.10.2020 - 10:56:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.