Almanya'da sahte aşı sertifikası şaşkınlığı

Almanya'da sahte aşı sertifikası şaşkınlığı

Almanya'da belli aşı merkezlerinden alınmış gibi gösterilen sahte aşı sertifikalarının ortaya çıktığı ileri sürüldü.

Almanya'da tanesi 150 euroya aşı sertifikası satıldığı iddia ediliyor. Üzerlerinde "BioNTech aşısı" numarası bulunan ve gerçeğinden ayırt edilemeyen sahte Aşı Pasaport/Aşı sertifikasının orijinal kart ve gerçek mühürle satıldığı ifade edildi.

Sosyal medyadan satılıyor

Sözcü gazetesinden Ali Gülen'in haberine göre; Frankfurt, Bonn, Augsburg ve Frankenthal Aşı Merkezleri'nden alınmış gibi gösterilen “sahte aşı pasaportları” ortaya çıktı. Gerçeğinden ayırt edilemeyen, orijinal numarası olan ve üzerinde de, Pfizer/BioNTech aşısının numarası bulunan “Aşı Pasaportları”nın sosyal medya aracılığıyla satıldığı tespit edildi.

150 euro, kart orijinal, mhür var

Aşı pasaportu ticareti yapanlar, “Aşı olmak istemeyen ama seyahat serbestisinden yararlanmak isteyen” yüzlerce kişiye bu pasaportları, tanesi 150 Euro'dan (yaklaşık 1450 TL) satmaya başladı. 10'dan fazla alana ise indirim yapılıyor ve tanesi 125 Euro'ya (yaklaşık 1200 TL) veriliyor. Çift olarak alanlar ise iki aşı pasaportuna 200 Euro (1932 TL) Kart orijinal, mühür var

Almanya'nın her yerinden binlerce talep alan ve Telegram aracılığıyla bunu satanlara karşı polis araştırma başlattı. Aşı kartlarından birine ulaşan yetkililer bunda, “Aşı Merkezi, Frankfurt. Ludwig-Erhard Anlage 1” yazdığını ve orijinal kart olduğunu tespit etti.

Konuyu ayrıntılı şekilde inceleyen Report Mainz, Frankfurt Aşı Merkezi müdürü ile görüştü ve bunların nasıl dışarı sızabildiğini sordu.

Orijinal BionTech aşı numaraları var

Sistemin her doktorun özel bir numarasını taşıyan damgası olduğunu, ancak bunu dışarıda kullanamayacağını belirten merkez yetkilileri, şimdi hem kartların nasıl dışarı çıkarıldığını, hem mührün nasıl vurulduğunu, hem de özel “BioNTech aşı numaralarının” nasıl yapıştırıldığını araştırıyor.

AB aşı pasaportu öncesi şok

Almanya'da Aşı Kartları ya da pasaportları ücretsiz veriliyor ama bu imzasız ve mühürsüz üstelik aşı bilgisi de bulunmuyor.

1 Haziran'dan itibaren, AB Aşı Pasaportu'na geçilecek. Böyle olunca, Alman aşı kartlarındaki aşı bilgileri de, bu merkezi sisteme girecek. O zamana kadar sahte aşı kartını alanlar aşı yaptırmadan sisteme girebilecek. Almanya, şimdi bu sahtekarlığın önüne geçmek için çalışmalar sürdürüyor. Sosyal medya dolandırıcıları her yerde aranıyor.



Bu Haber 19.04.2021 - 11:40:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.